Evo šta vas sve očekuje u “Noći muzeja“ u Čačku

0
265

ČAČAK – Širom Srbije večeras će od 16 sati, pa sve do ponoći, svi zainteresovani moći da posete ustanove kulture u okviru 16. po redu Noć muzeja, jedna je od najznačajnijih manifestacija.

Ustanove kulture u Čačku i ove godine su pripremile brojne sadržaje.

U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ publika će moći da pogleda izložbu „Mladi“ tradicionalnu trijenalnu izložbu koja se održava od 1971. godine sa ciljem prezentacije i afirmacije mladih umetnika sa završnih godina studija i postdiplomaca.

Na Izložbi „Mladi 2019“ biće predstavljeno ukupno šest umetnika sa Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda.

U Međuopštinskom istorijskom arhivu zainteresovani će moći da pogledaju izložbu „Nomadizam kao praksa u grafici – dva slučaja“ dvojice umetnika Vladimira Rankovića i Miloša Đorđevića.

Postavka je delom interaktivnog karaktera i podrazumeva učešće posetilaca.

Umetnici će tokom otvaranja pružiti stručno vođenje kroz izložbu i razgovorati sa posetiocima na temu izložbe i na temu fenomena savremene grafičke umetnosti.

U Noći muzeja učestvovaće i učenici Umetničkog odeljenja Mašinsko-saobraćajne škole.

Tri programa realizovaće se na tri lokacije u gradu.

Prvi je u prostoru Gradske biblioteke pod nazivom „Portreti čitaoca“. Radovi učenika inspirisani kulturom čitanja u 21. veku, kroz portrete na tekstu ispituju odnos prema knjizi i čitanju.

Drugi je izložba radova nastalih u okviru stručne nastava koji će biti izloženi u izlozima butika na gradskom šetalištu.

Treći program je crtanje kopija slika Nadežde Petrović i Bogića Risimovića Risima pastelnim bojama i kredama na pločnicima Gradskog trga.

Od 19:00 sati u čačanskom Domu kulture posetioci će moći da pogledaju dokumentarni film „Zarobljeno vreme” o Peci Popoviću, jednom od najboljih poznavalaca i promotera rokenrola u bivšoj Jugoslaviji. Reditelj i scenarista je Milan Nikodijević.

Predviđeno je i održavanje mini koncerta „Vesele osamdesete“, zatim otvaranje i vođenje kroz izložbu, predavanje Petra Pece Popovića „Istorija i stvarnost rok festivala“, kao i solo koncert Neša Zlatanovića (Texas Flood).

Izvor: MNA

Prethodni članakU toku rekonstrukcija kružnog toka kod “Car Lazara“, u nedelju potpuna obustava saobraćaja kod ovog punkta (FOTO)
Sledeći članakJoš jedna nemačka kompanija stiže u Čačak

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here