Fabrika u Čačku biće najmodernija u sistemu kompanije “Forverk“

6
1305
Foto: RINA

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potvrdio je danas da će nemačka kompanija Forverk 25. marta zvanično otvoriti svoj pogon u Preljini.

Todorović je novinarima rekao da se početkom sedmice razgovarao sa vlasnikom Forverka i da su zajedno obišli proizvodne hale.

Otišli su puni utisaka i kažu da je ovo njihova najbolja i najmodernija fabrika, od 20 sa koliko raspolažu trenutno u celom svetu, i doneli su odluku da 25. marta se zvanično otvori Forverk i Eldizi – naveo je Todorović.

Ranije je najavljeno da će u punom kapacitetu fabrika zapošljavati 1.000 radnika. U ovom trenutku ih je oko 150, a nova zapošljavanja očekuju se u narednim mesecima.

Gradnja fabrike počela je 25. juna 2018. godine u prisustvu menadžmenta kompanije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakMlađi pioniri Železničara osvojili memorijalni turnir “Dragan Cvetković Cvek“
Sledeći članakBorac se provukao u Starim Banovcima

6 KOMENTARA

  1. „Otišli su puni utisaka …“, pa ko ne bi…Dobili sve na tacni: zemljiste, infrastrukturu komplet, radnike robove (jer u Nemackoj vise placaju zatvorenike), subvencije za zaposljavanje … pa bre … u Nemackoj bi ih vise kostala ekoloska taksa za ovakvu vrstu proizvodnje i postavljanje filtera za preciscavanje vazduha … Nisu Cacani pali s Marsa, utisao se narod jer kritika ne dopire tamo gre treba, silni se osilili, a verujte bice olujno ovo prolece u Srbiji, u Cacku sigurno … Strpljen – spasen

  2. Kad pročitam vesti koje potura vladajući režim, a i kada pogledam povremeno programe televizija sa nacionalnom frekvencijom, prosto mi dođe da sve ovde ostavim u ovoj truloj i zaostaloj Evropi i vratim se u to blagostanje u Srbiji.

    • Da li ti vidis da u tekstu pise da ce biti 1.000 zaposlenih kada fabrika bude radila u punom kapacitetu. To je za dve, tri godine. Ne mislis valjda da ce da u cugu zaposle hiljadu radnika? Samo do kraja ove godine bice ih preko 350. Nije to malo za grad ove velicine.

      • Kada je postavljen kamen temeljac i potpisan ugovor Milun je izjavio da će za tri godine raditi 1000 radnika. A ti čekaj još tri, pa još tri….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here