Festival srpske kulture u Istri posvećen Sonji Savić

0
229

ČAČAK – U ambijentu Srpskog kulturnog centra u Puli danas je na konferenciji za medije najavljen 11. Festival srpske kulture u Istri, koji je ove godine posvećen glumici Sonji Savić koja je pre 20 godina dobila upravo u Puli nagradu “Zlatne arene“.

Kako se navodi u saopštenju Odseka za informisanje grada Pule, Sonja Savić, rođena je u Čačku, “gradu dinamičnog podeblja i kulture“.

Gradsko pozorište Čačak gostuje u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu 13. avgusta u 20 sati s predstavom “Tripih o radnicima“ o čemu je više rekla i sama direktorka Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić, koja je zahvalila gospodinu Rašuli na pokretanju pozitivnog okruženja, širenja i razmjene kulturnih manifestacija, i rekla “kako joj je čast ugostiti drage kolege i glumce iz Čačka, te biti deo jedne već ovako tradicionalne manifestacije u gradu.“

Festival je prethodnih godina posvećivan značajnim ličnostima srpske kulturne scene, čime je potvrđena misija samog Centra, a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture.

Milan Rašula, predsednik Vijeća srpske nacionalne manjine, zahvalio je pre svega Istarskoj županiji i Gradu Puli na susretljivosti i podršci koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija.

On je najavio bogat program koji počinje 11. aprila svečanim otvaranjem 11. Festivala srpske kulture u Istri u 18 sati u Srpskom kulturnom centru u Puli, a nastavlja se iste večerikoncertom Ethno Jazz Orchestra u Rock Caffeu.

Svakog dana pregršt zbivanja od Pule, Fažane, Rovinja, Labina i Poreča, za svakog ponešto. Očekujem dobar odaziv ljubitelja dobre muzike, filma, umetnosti i srpske kulture – rekao je Rašula.

Festival traje od 11.do 19. aprila u Puli, Rovinju, Fažani, Labinu i Poreču.

Uz pregršt filmskih projekcija, koncerata, predstavljanja knjiga i ostalog kulturnog sadržaja, možemo samo zaključiti kako će publika sa zadovoljstvom odvojiti svoje vrijeme i prepoznati ovogodišnji izuzetno bogati program Festivala – naglasili su organizatori.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Autoprevoz“ ukinuo 12 polazaka ka čačanskim selima
Sledeći članakDubrovnik – Mlini – Cavtat: Izložba slika Milana Konjovića u Galeriji “Nadežda Petrović“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here