Formira se Udružena opozicija Srbije bez učešća Dveri

5
745

Članice Saveza za Srbiju, i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali izbore 21. juna, dogovorili su nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije.

To je urađeno na dan kada je Srbija i zvanično ostala bez poslednje legitimno izabrane institucije – saopštio je juče Savez za Srbiju.

Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, navodi se u saopštenju, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka.

Dodaje se da je Srpski pokret Dveri odlučio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, ali je izražena obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji.

Narednih dana javnosti će biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i najavljene njene naredne aktivnosti – stoji u saopštenju Saveza za Srbiju.

Izvor: 021.rs

Prethodni članakUpozorenje RHMZ: Stižu grad, oluja i pljuskovi
Sledeći članakU čačanskoj bolnici preminulo dvoje kovid pacijenata iz Ivanjice

5 KOMENTARA

  1. Evropa je zaključila da Koštunica može da pobedi Miloševića i udružila opoziciju sa tim ciljem. I današnja opozicija treba da odluči ko može da pobedi Vučića i onda da se udruži sa tim ciljem. Vučić je u koaliciji sa deset političkih organizacija koje mu aplaudiraju šta god radio jer pobeđuje. Tako mora i opozicija da bi pobedila.

    • Ne znam samo taj „pristojan“ svet za koga će da glasa, ako ne za stvarnu opoziciju. A da, ti mislis da će „pristojan“ svet da glasa za Vučića i njegovu opoziciju. Sa srećom.

  2. 2012. godine demokrate su krađom glasova sprečile ulazak Ddveri u Skupštinu Srbije. U 2016. godini Dveri su sa DSS ušle u Parlament protiv volje Vučića, koji je odmah naredio da se u DSSu smeni Sandra Rašković Ivić i da DSS raskine koaliciju sa Dverima. Dveri su sa najboljom organizacijom po celoj Srbiji i sa najboljim opozicionim radom ušle u SZS. Od ulaska u SZS , Dveri su čvrsto poštovale sve dogovore , kao i bojkot izbora. Nisu Dveri krive što većina u opoziciji diluje sa Vučićem, a lažno se predstavlja kao opozicija. Dveri će i dalje ostati snažna opozicija Vučiću, a prihvatiće i svaku drugu opciju koalicionog delovanja samo sa onima koji su Vučićeva opozicija.

    • Zašto to za demokrate niste rekli pre 6 meseci, godinu? Nije ni trebalo. Znaju Čačani da se Dveri i demokrate “obožavaju”. Nema više maskenbala, za*ebali ste se. Sad je jasno da je ljubav kratkog daha, ako je ljubavi uopšte i bilo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here