Formirana nova odbornička grupa u kojoj su sadašnji i bivši naprednjaci, socijalisti i novosrbijanci

0
778
Tvrdi da je i dalje član SNS: Boško Milovanović; foto: MNA/Miloš Lukić

GORNJI MILANOVAC – U gornjomilanovačkom lokalnom parlamentu formirana je nova odbornička grupa pod nazivom “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac”, koju čini devet odbornika iz različitih političkih stranaka.

Zamenik šefa odborničke grupe “Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac” Boško Milovanović, inače, kako tvrdi. član Srpske napredne stranke (SNS), kaže da je zahtev za formiranje grupe podnet u ponedeljak sa imenima 10 odbornika, ali da je danas odbornik Boško Radovanović iznenada podneo ostavku koju je Skupština prihvatila.

Predstavnicima vladajuće većine koju čine SNS i Socijalistička partija Srbije nije jasno kako “može neko da bude u novoj odborničkoj grupi i da pritom tvrdi da je član SNS i SPS”, navodeći da tako nešto “stranačkim statutom nije predviđeno i da to znači automatsko isključenje”.

Ja sam član SNS – tvrdi Milovanović, a na pitanje novinara kako je moguće da ima odborničkui grupu odgovara:

Mi smo ignorisani od strane Opštinskog odbora SNS i onda pošto ističe mandat Skupštini, naredne godine će biti održani parlamentarni i lokalni izbori, na predlog svojih simpatizera i ljudi koji su godinama sa nama, da se ne bi povukli iz politike došli smo na ideju, na poziv gospodina Mirkovića (Milisav), da zajedno napravimo odborničku grupu. I delovaćemo u Skupštini opštene zajednički – navodi Milovanović.

Milovanović objašnjava da je dogovori bio da na današnju sednicu dođe samo on, pošto su drugi sprečeni iz opravdanih razloga, kako bi glasao o predlogu budžeta.

I njihov stav je da se budžet podrži, što sam rekao. Zajedničkim delovanjem ćemo nastupati na sednicama Skupštine opštine – naveo je Milovanović.

Tvrdi kako su se na ovaj korak odlučili zbog toga što nemaju saradnju sa predsednikom Opštinskog odbora SNS Dejanom Kovačevićem.

Oni nas ignorišu, a mi smo pristupnice potpisali u centrali stranke. Čekamo da oni reaguju i kažu jesmo li mi kod njih (SNS) u stranci ili nismo. Očekujemo odgovor od vrha stranke kod kog smo se učlanili, pošto nas Opštinski odbor ignoriše – istakao je Milovanović.

Na pitanje novinara “da li su obavestili vrh stranke da će biti u novoj odborničkoj grupi”, Milovanovića odgovara: “Nismo”.

Komentarišući formiranje nove odborničke grupe, Kovačević kaže da je reč o ko zna kojoj po redu tokom ovog mandata

Šta će biti na kraju sa tim, to znaju oni koji su formirali. Ja vidim da su formirali sajednim brojem odbornika, a da im već neki odbornici napuštaju grupu, daju ostavke na svoje mandate. Šta oni rade to je njihov problem – naglasio je Kovačević.

Novu odborničku grupu čini troje naprednjaka (nekada bili članovi Nove Srbije, pa Bolje Srbije), troje nekadašnjih odbornika SPS (isključeni ili napustili), dvoje SPS (koje će prema najavama večeras biti isključene), kao i jedan odbornike iz Zelene stranke.

Izvor: MNA

Prethodni članakMaji Gojković nije se dopao hotel u Ženevi od 1.000 franaka za noć, pa prešla u luksuzniji
Sledeći članak“Beskonačni stub“ od klozetskih šolja naslaganih jedna na drugu kao umetnička instalacija u centru grada

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here