Funkcioner Narodne stranke pozvao građane da ne plaćaju kazne po prekršajnim prijavama zbog učestvovanja u protestima

5
323

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, pozvao je danas građane da ne plaćaju kazne po prekršajnim prijavama koje su dobili od policije zbog učestvovanja na ekološkim protestima proteklih nedelja.

Predlažem građanima da se bore i da niko ne prizna da je počinio prekršaj, a ko neće da se bori, neka plati kaznu – rekao je Gajić.

Gajić je dodao da bi građani koji neće da plate kaznu po prijemu prekršajnog naloga trebalo da se potpišu na levoj strani tog naloga na mestu predviđenom za potpis.

Potom bi trebalo da na dva lista papira, svojeručno čitkim rukopisom ili odštampano, napišu u zaglavlju ’Prekršajnom sudu’ i da navedu mesto u kojem je sud smešten, recimo, ’Prekršajnom sudu u Valjevu’, a ispod toga naslov ’Zahtev za sudsko odlučivanje’ – rekao je Gajić.

U tekstu ispod naslova bi trebalo napisati: ’U prilogu vam dostavljam potpisani prekršajni nalog. Ne priznajem prekršaj koji mi se stavlja na teret. U skladu sa zakonom, zahtevam sudsko odlučivanje’ – dodao je Gajić.

Gajić je naveo da bi ispod teksta trebalo da stoje datum, svojeručni potpis i adresa.

Na jednom od dva papira sa istim zaglavljem, tekstom i potpisom trebalo bi prikačiti potpisan prekršajni nalog. Taj primerak je podnesak sudu, a na drugi primerak sud stavlja pečat prijema zahteva. Najbolje je da građani sami odnesu te papire u sud, a mogu ih poslati i preporučenom poštom – rekao je Gajić.

Videćemo da li će prekršajni sudovi posle toga pozvati građane kao okrivljene u prekršajnom postupku da bi dali odbranu po prekršajnim prijavama koje je protiv njih podnela policija – dodao je Gajić.

Gajić je istakao da će, ako dobiju pozive na suđenje, građanima dati pravne savete kako da se brane pred sudom.

Građani mogu da se jave i Narodnoj stranci i naš Pravni savet će im obezbediti odgovarajuću odbranu – zaključio je Gajić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Mrčajevcima uhapšena Kragujevčanka, u torbi krila 210 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci
Sledeći članakJoš jedan smrtni ishod na kovid odeljenju čačanske bolnice

5 KOMENTARA

  1. Tako je nekad Veljo ubedio naše sugrađane da ne plaćaju grejanje. Pa se sećamo kako smo prošli. Neka hvala Gajiću. Čekaj, čekaj da te pitam, ko si i šta si ti, da bismo te slušali. Umislio si se Gajiću. I tvoj šefić.

  2. Crni Gajiću umrsio si sa ovim papirima, te jedan te dva, te levo te desno, te gore te dole. Tako da ću radije platiti kaznu. Hvala ti Gajiću, jesi pametan.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here