Galerija “Nadežda Petrović“ sa dve izložbe na “Danima Mije Aleksića“

0
190

GORNJI MILANOVAC – U okviru “Dana Mije Aleksića“, koji će se od 25. septembra do 1. oktobra održati u Gornjem Milanovcu, Umetnička galerija “Nadežda Petrović“ – Čačak uzela je učešće sa dve izložbe radova iz bogatih zbirki koje poseduje.

U PROLAZU…
SLIKE I NjIHOVE TAJNE
Moderna galerija Kulturnog centra
Izložba obuhvata izbor remek-dela iz zbirki Umetničke galerije “Nadežda Petrović“. Izložba predstavlja 20 radova nekolicine najvećih imena likovne umetnosti sa ovih prostora. Uz ove veličanstvene radove se po prvi put mogu videti i crteži aktera filmova u kojima je Bogić Risimović – Risim sarađivao kao scenograf sa proslavljenim sineastom Purišom Đorđevićem.
Autor izložbe je Mirjana Racković, kustos-muzejski savetnik

U PROLAZU… I DALjE
Izbor iz Zbirke savremene umetnosti Umetničke galerije “Nadežda Petrović“
Velika sala Kulturnog centra Gornji Milanovac.
Izbor je baziran na aktuelnim autorima koji su svoje mesto u likovnom životu Srbije a i šire već zauzeli. Izbor sačinjava 14 radova i pokazuje nadahnutost, često smelost u izrazu, bogatstvo tema kojima se bave kao i održavanje ritma koji u umetničkom svetu domaćim autorima stavljaju stvaraoci sa svih strana sveta.
Autor izložbe je Daniel Mikić, kustos

Prethodni članakPoledica: Nadam se da će me Kostić tužiti, da se konačno sazna istina o Borcu
Sledeći članakSud u Strazburu presudio u korist 12 bivših radnika Fabrike reznog alata, Srbija mora da im plati po 2.000 evra

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here