GG Ivan Ćalović: Osuđujemo pretnje i nasilje, nadamo se da nije reč o predizbornom triku

13
1343

ČAČAK – Povodom informacija koje su se danas pojavile u javnosti da su demolirane prostorije GO SNS-a u centru Čačka, kao i pretećeg grafita ispisanog na zgradi Ekonomske škole, GG Ivan V. Ćalović oglasila se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

Kao odgovorna politička organizacija, oštro osuđujemo svako nasilje, pretnje i govor mržnje i u potpunosti se ograđujemo od takvog delovanja. Takvo ponašanje je nedopustivo i zakonom zabranjeno.

Uzimajući u obzir iskustva u ranijem periodu, nadamo se da fotografije nasilnih akata i ispisani preteći grafiti nisu jeftin i neprimeren predizborni trik pristalica vlasti uoči najavljenog predizbornog skupa vladajuće koalicije i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u naš grad. Takođe se nadamo da aktuelna vlast neće za gore pomenute događaje, bez dokaza, okriviti predstavnike opozicije i na taj način stvoriti neprijateljsku klimu uoči predstojećih lokalnih izbora.

Pozivamo MUP i druge nadležne organe i institucije da hitno reaguju i da imenom i prezimenom identifikuju vinovnike pomenutih događaja.

Ovom prilikom ističemo da aktuelna vlast snosi isključivu odgovornost za svaki oblik nasilja u našem društvu. Nasilje i govor mržnje postali su „normalnost“. Nepoštovanje, dezavuisanje i vređanje političkih neistomišljenika, kao i politika koju promoviše aktuelna vlast direktni su uzroci nedopustivih pojava, kao što su demoliranje stranačkih prostorija i ispisivanje pretećih grafita.

Posledice takve pogubne politike su nesagledive i dovode do još dubljih podela u srpskom društvu, do pojave novih i većih antagonizama, kao i do nemogućnosti da se na adekvatan institucionalni način suprotstavimo svakom obliku nasilja i vratimo odgovornost, pristojnost, moral i dostojanstvo u politiku i društvo.

GG Ivan V. Ćalović Istina i Čast

Prethodni članakTrnavac: Pozivamo na smirivanje situacije, ne upiremo prstom ni u koga
Sledeći članakTodorović: Pretnje smrću i nasilje neće nas ni uplašiti ni zaustaviti

13 KOMENTARA

  1. Dva saopštenja GG Fejk naprednjaka sa Moravice, prvo je protiv Pavla a drugo je u znak podrške SNS,ipak je advokat njihova rezervna lista.Po advokatu nema afera vlasti,vazduh je kristalni cist a morava nezagadjena.

  2. Ivane ,to je njihova stara radikalska fora.
    Provaljeni su odavno ,to vise ne prolazi kod naroda.Potpis na fasadi je iz njihovih redova !
    Zato pun gas Gio !!!

    • Pa zna čovek nije bez veze bio član SNS do 2018. godine ili ti dve godine pošto ga je šizoje sikterisao kao kandidata za gradonačelnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here