Gold gondola do sada prevezla 800.000 putnika

2
462

ČAJETINA – JP “Gold gondola Zlatibor“ možda je preduzeće koje je najbrže u svetu dobilo Rešenje o izdavanju odobrenja za rad žičare, jer se radi o “instalaciji koja funkcioniše po najvišim standardima evropskih žičara“.

Ovo javno preduzeće je odmah po sticanju zakonskih uslova podnelo zahtev i dobilo pozitivan izveštaj o stručnom pregledu gondole broj GG 01/23 Insituta Bor, kao i odobrenje za rad, uz upis Gold gondole u Upisnik žičare od strane Direkcije za železnice.

  • Podsećamo da je naše preduzeće i do tog trenutka, svoj rad i poslovanje usklađivalo sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije i međunarodnim standardima koji uređuju ovu oblast – kažu u JP “Gold gondola Zlatibor“.

Stručnim pregledom utvrđeno je da je postrojenje žičare adekvatno opremljeno, kao i da se održava u skladu sa propisima i tehničkim uslovima koji se odnose na konstrukciju, opremu, održavanje i opremljenost propisanim uređajima.

Trasom dugom skoro devet kilometara, najduža je jednosegmentna panoramska gondola na svetu. Kapaciteta 800 putnika na sat u 72 kabine sa po 10 mesta, i sa mogućnošću maksimalnog kapaciteta od 90 kabina i 1.000 putnika, kreće se maksimalnom brzinom od šest metara u sekundi. U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem Kompanijom “Poma“ kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.

Zlatiborska Gold gondola je za veoma kratko vreme postala ne samo najveća turistička atrakcija, već i simbol modernog koncepta zabave na planini. Za tri godine rada prevezla je više od 800.000 putnika nudeći raznovrsne sadržaje u skladu sa zdravim stilovima života i društveno odgovornim poslovanjem.

PR TEKST

Prethodni članakPlus 26 za kraj uspešne sezone Čačka 94 (FOTO)
Sledeći članakStiže sezonsko voće i povrće – možemo li da očekujemo niže cene hrane

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here