Goran Mileusnić: Želim da gledam u oči čoveka koji mi je ubio sina

0
922
Foto: Kurir/Privatna arhiva

ČAČAK – “Voleo bih da prisustvujem ročištima. Nemam nikakvo osećanje usmereno prema tom čoveku, meni Miloša ništa ne može da vrati. Želim da vidim kako izgleda taj čovek, da mu vidim lice, čujem boju glasa, da vidim šta će da kaže…“

Tako za „Blic“ priča Goran Mileusnić, otac Miloša Mileusnića (24), studenta iz Čačka, kog je 27. januara, kako se sumnja, ubio Neđeljko Đurović (29). Prema optužnici protiv Đurovića koje je Više javno tužilaštvo podiglo, Mileusnić je bio nasumična žrtva, a on je krivično delo u mračnom ulazu zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića 20a u Beogradu učinio potpuno uračunljiv.

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv Neđeljka Đurovića (29) iz Požarevca kojom se tereti da je 27. januara ove godine nasmrt izbo Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Ovom odlukom od 12. decembra odbijena je žalba Đurovićeve odbrane i potvrđeno je rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je u oktobru potvrđena optužnica protiv njega. Potvrđenom optužnicom Višeg javnog tužilaštva, on se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Đurović se nalazi u pritvoru od hapšenja. Njemu će u Višem sudu uskoro biti zakazan početak suđenja.

U susret suđenju, Milošev otac kaže da će ubistvo svog sina proživljavati ponovo na svakom ročištu kojem bude prisustvovao.

Kao da se sve nastavlja, a on je mrtav već godinu dana. Postoji doza strepnje šta će biti na suđenju. Pročitali smo da je taj čovek prvo priznao šta je uradio pa je posle rekao da nije… Nadam se da je policija uradila dobar posao i da ima dovoljno dokaza i da ne bi trebalo da se on izvuče sa nekom blagom kaznom. Uzdam se u pravni sistem i želeo bi da bude osuđen na maksimalnu kaznu – kaže Goran Mileusnić.

On dodaje da ne može da shvati da postoje ljudi koji ubijaju nevine ljude iz obesti, iz hira.

Ne znam kako da nazovem to što je taj čovek uradio, ja nisam iz tog sveta i to nije postojalo u našoj zemlji. Kao da je za mene vreme bilo stalo, a onda sam se vratio u neku surovu realnost gde postoje takvi ljudi. Kada se to promenilo? – pita se Goran i dodaje da presuda u ovom slučaju mora biti primer, da se ne može drugima oduzimati život.

Za mesec dana je godišnjica od Miloševog ubistva, a Goran dodaje da su dani, odnosno cela godina prošli brzo.

Život je postao posao, groblje i kuća. Milošu smo podigli spomenik. Ćerki i ženi je veoma teško i gledam da uvek budem tu za njih – dodaje Goran.

Kako je „Blic“ pisao, Đurović se tereti da je na podmukli način, potpuno uračunljiv 27. januara, oko šest sati ujutru, ubio Miloša Mileusnića u mračnom ulazu u zgradu u Ulici Dimitrija Tucovića 20a, u kojoj je ubijeni živeo sa cimerom. Stravično ubistvo desilo se kada je nesrećni mladić izlazio iz zgrade. Đurović se tada sklonio u stranu pored ulaza gde je čekao da Mileusnić izađe. Ko je on, kako se zove, koliko godina ima, nije znao. Nesrećni mladić bio je njegova nasumična žrtva. U optužnici se navodi da je nakon što je mladić otvorio vrata i iskoračio ispred zgrade, Đurović potegao kuhinjski nož koji je poneo od kuće i svojoj žrtvi zadao više ubodnih rana – probio mu je trbušnu aortu, trbuh, slezinu te Mileusnić nije mogao ni na koji način da se odbrani.

Izvor: Blic

Prethodni članakOvi delovi Čačka danas ostaju bez struje
Sledeći članakOd ponedeljka sedam traka na naplatnoj rampi u Preljini

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here