Gorska služba spasavanja oprostila se od svog kolege iz Čačka: Pisao je istoriju…

0
4064

ČAČAK – Gorska služba spasavanja oprostila se na svom Fejsbuk profilu od svog kolege Branka Slavkovića, alpiniste koji je poginuo 11. maja kada je pao sa zgrade na kojoj je radio u Čačku.

Napustio nas je naš Branko Slavković. Iznenada. Prerano. Pisao je istoriju Gorske službe spasavanja punu deceniju. Staložen, miran, disciplinovan, veliki zaljubljenik u alpinizam i prirodu. Tako su ga opisivali svi oni koji su imali sreće da ga barem letimično upoznaju, provedu sa njim neku smenu, odrade neku vežbu ili učestvuju u akciji spasavanja. Iza nenametljivog osmeha, krio se veliki profesionalac u industrijskom alpinizmu, predsednik alpinističkog kluba u Čačku, reprezentativac i pionir u lednom penjanju i drytooling-u. Ostavio nam je generacije tečajaca koje je obučavao spasavanju u vertikalnim uslovima, i osnovama tehničkog spasavanja. „Hvala za sve’ i ‘nikada te nećemo zaboraviti’ čini nam se nedovoljnim za sve ono što je Branko dao našoj, njegovoj službi. Putuj… srešćemo se… –  navele su njegove kolege.

Branko je nastradao na licu mesta padom sa petog sprata zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Čačku u popodnevnim satima, ispred ulaza 75, gde je popravljao krov.

Izvor: Telegraf.rs

Prethodni članakPoznati termini odigravanja mečeva serije između Borca i Mege
Sledeći članakOdbornici izabrali nove vršioce dužnosti direktora “Komunalca“ i “Gradskog zelenila“, deo odbornika SNS bio protiv

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here