Gradi se novi vrtić u Nevadama kod Gornjeg Milanovca

0
97

GORNJI MILANOVAC – Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, zajedno sa svojim saradnicima obišao je radove na izgradnji dečjeg vrtića u Nevadama, objekta broj tri PU “Sunce“.

U pitanju je, kako je naglasio, još jedan kapitalni objekat koji se finansira iz sredstava opštinskog budžeta.

  • Ja sam presrećan što će od Nove godine sva deca imati mesta u vrtićima gornjomilanovačke PU “Sunce“. Za to smo se borili svih ovih godina, uspeli smo da napravimo dobar projekat, da rešimo imovinske odnose i kupimo nephodan plac za izgradnju novog vrtića, završimo tendersku dokmentaciju i da započnemo radove. Veliki potporni zid je potpuno završen, očekujemo da temelji budu gotovi do četvrtka i nakon toga krećemo sa zidanjem samog objekta. Dinamika radova je za sada dobra i pratićemo dalje da ne bi dolazilo do probijanja rokova, biću sve vreme prisutan na terenu, kako bismo pratili radove i krenuli sa nabavkom nameštaja za vrtić i kako bi u radove bila uklopljena i rekonstrukcija postojećeg objekta. Plan nam je da tokom letnje pauze, kada deca ne budu tu, rekonstruišemo postojeći objekat, da zamenimo krov, stolariju i da obnovimo fasadu. Tako da kada sve bude završeno imaćemo jedan potpuno nov kompleks vrtića sa dva dečija igrališta i velikim parking prostorom za zaposlene u vrtiću i roditelje dece. Završetkom radova očekujem da više nećemo imati liste čekanja u PU “Sunce“ za svu našu decu – izjavio je Kovačević.

Kapacitet vrtića je 250 mesta što će, prema procenama, u potpunosti zadovoljiti potrebe roditelja za upis mališana u vrtiće na području grada pod Rudnikom.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOsumnjičeni za ubistvo Maria Simovića predao se policiji u Čačku
Sledeći članakNovoformirana Grupa građana “ProBudimo Čačak“ prikuplja potpise podrške za lokalne izbore

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here