Gradnja autoputa Čačak – Pojate počinje na leto

2
1756

ČAČAK – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je u razgovoru sa upravom američke kompanije Behtel koja će graditi Moravski koridor kazala da bi radovi trebalo da počnu na leto.

Zorana Mihajlović; foto: RINA

Izgradnja Moravskog koridora je projekat broj 1 za Ministarstvo, koji je važan ne samo zbog gradnje auto-puta od Čačka do Pojata, nego i zbog najmodernije telekomunikacione infrastrukture koja će biti izgrađena – rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je Moravski koridor i povezivanje Koridora 10 i Koridora 11 strateški važno za razvoj Srbije i za 500.000 ljudi koji žive u tom delu centralne Srbije.

Ubrzano se pripremamo za izgradnju, a cilj nam je da radovi počnu tokom leta, zbog čega je važno da što pre imamo zaključen komercijalni ugovor – rekla je Mihajlović.

Stjuart Džons, predsednik kompanije Behtel zadužen za Evropu i Bliski istok, kazao je da očekuje brz napredak u realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora.

Izvor: Beta

Prethodni članakMasne mrlje ponovo plivaju Moravom; Civilna zaštita: Kiša najverovatnije sprala uljne naslage u koritu Lupnjače
Sledeći članakSindikat obrazovanja Čačak: Šarčević pao na maloj maturi, mora podneti ostavku

2 KOMENTARA

    • Kakav rok,sce je to sarena laza za kupovinu vremena…Gde se izgubise kinezi iz Pakovraca???Otvoreno gradiliste je brze bolje zatvoreno a masine prebacene na drugu stranu za slikanje…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here