Gradska biblioteka Čačak dostavlja knjige na kućnu adresu

1
844

ČAČAK – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” od jula uvodi novu uslugu – dostavu knjiga na kućnu adresu. Nova usluga Biblioteke namenjena je prevashodno, penzionerima, invalidnim licima i drugim sugrađanima koji iz objektivnih razloga ne mogu da koriste prostorije Gradske biblioteke u gradu ili u ograncima u Zablaću, Mrčajevcima, Preljini i Prijevoru.

Ovaj servis se uvodi u okviru javnog rada „Biblioterapija” koji će zahvaljujući podršci Grada Čačka i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Čačak, trajati naredna četiri meseca.

„Biblioterapija” je namenjena proširenju usluga Biblioteke u uslovima trajanja pandemije korona virusa i usmerena je na smanjenje negativnih efekata pandemije na građane Čačka. Javni rad nastoji da korisnicima Biblioteke na teritoriji Grada Čačka olakša pristup do željenih naslova kroz pružanje bibliotečko-informacionih usluga na kućnoj adresi, čime se smanjuju dugoročni nepovoljni trendovi kao što su društveno otuđenje, usamljenost, socijalna zatvorenost, nepoverenje, itd. Kroz redovniju dostupnost bibliotečke građe na kućnom pragu delimično će se ublažiti ove negativne pojave – navodi se u saopštenju Gradske biblioteke.

Svi korisnici ove usluge moraju biti članovi Biblioteke, što će se građanima-korisnicima javnog rada i omogućiti da postanu tokom trajanja aktivnosti. Informacije o fondu knjiga i druge građe u Gradskoj biblioteci Čačak može se dobiti na adresi elektronskog kataloga http://www.cacak-dis.rs/za-korisnike/elektronski-katalog/ ili putem email adrese biblioterapijadis@gmail.com, odnosno putem telefona 032/340-960 ukoliko ne koriste internet.

Biblioteka kao organizator javnog rada sprovešće sve potrebne mere kako bi se zaštitilo zdravlje korisnika i zaposlenih, što uključuje distribuciju građe isključivo nakon perioda njene dekontaminacije, korišćenje dezinfikovanih kesa za pakovanje građe, nošenje zaštitnih maski i rukavica. Pozivamo zainteresovane sugrađane da se prijave za novu uslugu dostave knjiga na kućnom pragu putem adrese biblioterapijadis@gmail.com ili telefona 032/340-960 svakog radnog dana od 10 do 14.30 časova. Kontakt osoba je bibliotekarka Marina Belić – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMinistar predlaže: Đaci u septembru u školu svake druge nedelje
Sledeći članakDrastičan skok broja novozaraženih, šestoro preminulih u poslednjih 24 sata

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here