Gradsko veće: Pomoć za Čačane postradale u požarima, 10 miliona za odbranu od poplava

2
514
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Članovi Gradskog veća u Čačku usvojili su na današnjoj sednici predlog o odbrani od poplava za 2020. godinu i za ove namene opredeljeno je 10 miliona dinara.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, kaže da će naredne sedmice krenuti realizacija ovih aktivnosti, navodeći da se radi o rekama drugog reda.

Usvojen je izveštaj o radu Ustanove za kulturno-obrazovnu delatnost “Kosta Novaković” za 2019. godinu, a doneto je i rešenje o pribavljaju u javnu svojinu, bez naknade, 289 metara kvadratnih kod Agronomskog fakultata za potrebe gasne kotlarnice.

On je objasnio da će postojeća kotlarnica na mazut biti zamenjena gasnom i putem nje će se grejati Osnovna škola “Vuk Karadžić”, Tehnička i Muzička škola, kao i fakulteti.

Todorović je rekao da će dezinfekcioni tunel, koji se trenutno nalazi ispred nove zgrade Opšte bolnice, biti smešten u objekat Civilne zaštite, a po potrebi biće postavljan i ispred drugih ustanova.

Iz stalne budžetske rezerve opredeljena su sredstva, za troje sugrađana koji su pretrpeli veliku štetu u požarima, i to u ukupnom iznosu od 360.000 dinara. Izdvojeno je i tri miliona dinara za neophodnu opremu i materijal u Zavodu za javno zdravlje, Opštoj bolnici i Domu zdravlja – zaključio je Todorović.

Izvor: MNA

Prethodni članakPo dva novoobolela u Čačku i Gornjem Milanovcu
Sledeći članakMilun Todorović za N1: Sigurno je bilo grešaka, ali su one svedene na minimum

2 KOMENTARA

  1. Veliko hvala, od zdravstvenih radnika, sram Vas bilo. Pitajte kako su zdravstvenih radnici nagrađeni u Kg,od strane lokalne samouprave. U Cacku su zdr. radnici dobili SAMOKOVID 19.JOS JEDNOM HVALA GRADONACELNICE.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here