Grujičić: Diskutabilan efekat rada lekara u Nišu koji su operisali i vikendom bez naknade

4
958

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je eliminisanje liste čekanja za operacije u UKC Niš, na kome su lekari mesecima radili vikendom bez novčane nadoknade, „diskutabilno“ jer su oni od, kako je navela, ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili šezdesetak.

Foto: Medija centar

Za to vreme, Dedinje je uradilo 702 radnim danom, kardiohirurgija KCS (Klinički centar Srbije) uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici uradio je preko 300 operacija, tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno – rekla je Grujičić za današnje izdanje „Blica“.

Dodala je da protiv lekara u Nišu nema ništa i da pozdravlja njihov entuzijazam, ali da su cifre obavljenih operacija na drugim klinikama u Srbiji „dosta veće“.

Najavile je da će od iduće godine početi izgradnja zdravstvenih stanica po centralnim selima, u kojima bi mogli da se pregledaju tri do četiri hiljade ljudi, i da će te stanice posećivati psiholozi.

Porodični lekar, porodični zubar, porodični apotekar, to je ono što treba da napravimo. I porodični psiholog. U svaku tu ambulantu u ruralnom delu, u selu, treba da dođe s vremena na vreme psiholog. Stalno imamo u novinama nasilje nad ženama, vršnjačko nasilje. Znači malo da se radi sa tim ljudima – rekla je ministarka zdravlja.

Izvor: Beta

Prethodni članakTribina posvećena mladima “Društvene mreže kao naš najveći (ne)prijatelj“
Sledeći članakBivši igrač Borca oborio rekord Milutinova po broju ofanzivnih skokova u ABA ligi

4 KOMENTARA

  1. Diskutabilan je tvoj učinak kao ministra, i ove ekipe koja ja prodala kravu, tele, njivu, livadu i sl. pa kupila diplome i radna mesta. A o lekarima i medicinskom osoblju iz Niša treba da ustaneš kad govoriš. I da se pokloniš. Oni su ono što ti nikad nečeš biti – vredni poštovanja.

  2. Porodicni apotekar? Gospodjo ministarka, kakve veze ima apotekarstvo sa vama? Sve je privatizovano. To je cista matematika, zar ne? A matematika pripada ekonomiji a ne zdravstvu. Tako po vasem „ispada“.

  3. Govno beogradsko oholo udavi se u govnima našega glavnoga grada – smrdljive kasabe. Najružniji glavni grad u Evropi. Dokle ćete da se bahatite vi političari i ostali funkcioneri i da ponižavate Niš i ostatak Srbije? Prvo da vratite silne novce koje ste pokrali iz niških preduzeća – samo polako i to će doći na red, ako jednom uđemo u EU. Ovo kažem kao neko ko je živeo u oba grada. Sram Vas bilo!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here