Haljina inspirisana Nadeždom Petrović biće izložena u zgradi Gradske uprave

2
565

ČAČAK – Povodom obeležavanja jubileja 150 godina od rođenja Nadežde Petrović, održana je modna revija kompanije “P.S. fashion“ pod nazivom “Ti si ona“, na kojoj je jedan od predstavljenih modela haljine inspirisan Nadeždom Petrović. Ovaj omaž slikarki poklonjen je Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, a biće izložen u prostorijama Gradske uprave Grada Čačka.

Na konferenciji za medije održanoj tim povodom obratili su se direktor Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ Branko Ćalović, kreatorka haljine i kolekcije “Ti si ona“ Slađana Pantović i pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković.

Revija “Ti si ona“ na pravi način je povezala istoriju, tradiciju i kulturu sa modom i odraz je svojevrsnog poštovanja prema ženama koje su ostavile dubok trag u našoj istoriji. Drago nam je da je među trinaest ličnosti koje su bile predstavljene i inspiracija za ovu ekskluzivnu modnu reviju uvrštena i Nadežda Petrović, rodonačelnica srpske moderne i to upravo u godini kada obeležavamo 150 godina od njenog rođenja. Kompanija “P.S. Fashion“ doprinela je promociji umetnosti i radujemo se našoj daljoj saradnji i razmeni ideja u cilju razvoja kulturne scene u našem gradu. Zahvaljujemo se na ovom poklonu kompaniji “P.S.“ i gradu Čačku – rekao je Branko Ćalović.

Slađana Pantović, autorka modela haljine koja će biti eksponat poklonjen Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, objasnila je svoju viziju tokom stvaranja ove haljine i zahvalila se na podršci Gradu Čačku za realizaciju revije.

Posmatrajući Nadeždu Petrović kao ličnost, i ovu haljinu, možemo videti sjajnu vezu između onoga što je ona zaista bila jednim svojim delom, nije to pokazivala svojom garderobom, ali na svojim slikama jeste – ekspresionizmom. Stvarala je jednu priču života, strasti, ljubavi i svetlosti. Iako u tamnoj garderobi, ja sam njenu dušu doživela na taj način – navela je Pantović.

Mislim da će to biti prilika da se Nadežda predstavi na neki nov savremen način kada se izloži u holu Gradske uprave, kao i da se oplemeni taj prostor i da se nađe sa drugim značajnim umetnicima i ličnostima značajnim za Čačak – zaključio je Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Prethodni članakRonaldo Segu pred meč protiv Budućnosti: Navijači su naša velika snaga
Sledeći članakMinistarstvo finansija: Pravo na jednokratnu pomoć od 10.000 dinara imaju i vanredni učenici

2 KOMENTARA

  1. Bolje da nisi nista rekao nego sto si lupao I ostao ziv. Kakve veze Imaju naprednjaci u ovom slucaju? Sta fali firmi „PS“? Ja sam letos pratila tu manifestaciju u Institutu za vocarstvo. I malo je reci da sam uzivala. Jer ja umem da uzivam. Pokusaj I ti malo da ulepsas svoj,, jadni,, zivot.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here