I PSG Sergeja Trifunovića bojkotuje izbore

4
261

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da taj pokret neće izaći na predstojeće izbore, jer za njihovo održavanje ne postoje ni minimalni uslovi.

PSG je doneo odluku da će izaći na izbore, ali onda kada bude uslova za njihovo održavanje. Sada možemo samo sa žaljenjem da konstatujemo da u ovom trenutku za njihovo održavanje ne postoje ni najmanji uslovi – kazao je Trifunović.

Trifunović kaže da je u Srbiji trenutno „na snazi moratorijum na slobodu govora i mišljenja“.

Samovoljom iskompleksiranog huligana, najvećeg klovna i lešinara srpskog političkog života, te poslušnika Slobodana Miloševića, stavljen je moratorijum na slobodu govora, slobodu mišljenja, slobodu javnog delovanja. Poverenje u demokratiju je na najnižem mogućem nivou od uvođenja višestranačja u Srbiji – kazao je lider PSG-a, jer, kako je dodao, čak 31 odsto mladih smatra da demokratiju treba zameniti nekim drugim oblikom vladavine.

PSG ne želi da statiranjem u simulaciji demokratije doprinosi daljem pogoršanju te slike, naglasio je Trifunović.

Potpisivanjem Sporazuma s narodom, koji je bio akt dobre volje u cilju ujedinjenja opozicije u borbi za ozdravljenje srpskog društva, obavezali smo se na borbu, ta borba nije bila nimalo prijatna, posebno kada treba da sedite za istim stolom s ljudima koje ne biste pustili ni u kuću. Znamo da smo tu borbu vodili na račun sopstvenog rejtinga, jer smatramo da je mnogo važnije da Srbija dobije poštene izbore, nego mi dva ili tri posto – izjavio je lider PSG-a.

Trifunović je rekao i da nisu odugovlačili s donošenjem odluke.

Hteli smo da budemo maksimalno odgovorni, svesni da svaka promena zahteva određeno vreme, ali i volju, koja je sa naše strane bila nesporna. Nažalost, ne i sa strane onih koji te promene treba da sprovedu.

Kazao je i da ne mislim da su „gubili vreme“ u pregovorima.

Naprotiv, inicirali smo uključivanje međunarodne zajednice u te pregovore, upoznali ih sa stanjem stvari i sada više niko pod kapom nebeskom ne može da tvrdi da u Srbiji postoje slobodni izbori – naglasio je Trifunović.

Izvor: N1

Prethodni članakGoreo podzemni kontejner u Ulici Bate Jankovića
Sledeći članakPobeda Dejana Cogoljevića na ciklo-krosu u Rumi

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here