I u čačanskom Savezu za Srbiju tvrde da je uspeo bojkot lokalnih izbora

10
373

ČAČAK – Savez za Srbiju Čačak oglasio se povodom rezultata lokalnih izbora u tom gradu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Savez za Srbiju u Čačku se zahvaljuje Čačanima na veoma uspešnom bojkotu izbora. Jedva 36% Čačana koji su izašlih na izbore jasan su pokazatelj šta Čačani misle o vladavini Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Ako se tom procentu oduzme oko 5% nevažećih listića, slobodno možemo reći da vlast Miluna Todorovića i njegovih partija nemaju nikakav legitimitet u Čačku, niti podršku. Hvala i onim Čačanima koji su se izborili sa ucenama i pritiscima od strane vladajućeg režima.

Pokušaj SNS-a i SPS-a da lažiraju izborne rezultate, pre svega izlaznost, će jednog dana biti predmet ozbiljne istrage, a svi učesnici u ovom lažiranju – veštačkom „upumpavanju“ glasova – će jednog dana odgovarati za ova ozbiljna krivična dela. Svi, od članova biračkih odbora do samog gradonačelnika. Video snimci koji se mogu videti ovih dana – gde se jasno vidi da članovi biračkih odbora, u večernjim satima, na parkingu u blizini zgrade gradske uprave, slobodno preturaju po džaku koji mora biti zapečaćen – jasno dokazuju da su ovi izbori neregularni, da se menjala izborna volja građana i očigledno veštački podizala izlaznost.

Čačani sigurno nisu toliko glupi da poveruju da je u poslednja četiri sata izašlo skoro 20% glasača (po GIK-u, u 16 h je izašlo 27% birača), odnosno oko neverovatnih 9% u poslednjem satu (predstavnik GIK-a je izjavio da je u 19 h izašlo zanemarljivo više nego u 18h – 34,8%), što je ravno naučnoj fantastici. Naročito ako znamo da su birališta u tom periodu bila pusta (inače je na svim izborima najmanji odziv u poslednja dva sata), što potvrđuju naši izveštavači sa terena, kao i izjave građana. Ovo su dovoljni pokazatelji da su izbori pokradeni, zbog čega će neko nekada morati da odgovara.

Ovi izbori i ova vlast u Čačku će ostati zapamćena kao najtužniji period u istoriji čačanskog parlamentarizma. Čačanska demokratija i pluralizam su nestali sa Srpskom naprednom strankom i Milunom Todorovićem, prvi put nakon pada komunizma, a Srbija sa A. Vučićem stala u red sa Sevenom Korejom i Turkemistanom.

Savez za Srbiju Čačak

Prethodni članakOd 30. juna ponovo letovi na liniji Lađevci – Beč dva puta nedeljno
Sledeći članakKisić Tepavčević: Noćni provod najveći izvor zaraze, ograničiti rad noćnih klubova

10 KOMENTARA

  1. Pa da li ste vi normalni!? Jel moguće da toliko nemate obraza (a nemate)? Milun osvojio 28000 glasova, sam Djilas je naručio istrazivanje 10 dana pre izbora i dobio rezultate da svi zajedno imate 8,5 % u Cacku (a dobro znate da ke to istina) i sad nešto kukate i lažete. Dosta više, narod vas neće, a i kako bi kada osim toga sto ste navijali za koronu i ekonomsku krizu, a u ponedeljak i za poplavu, nikakvu drugu ideju nemate. A kako vi zamišljate poštene izbore, pokazali ste u Šapcu, gde je bila Zelenoviceva izborna komisija, njegova izborna tela, njegovi mediji, njegovi brojali glasove i kada je katastrofalno izgubio, on poništi izbore. To je ta demokratija za koju se vi borite.

  2. Vi novinari kad idete po ovakim koferencijama sto niste pitali ove iz ovog saveza ko je od njih u nedelju proveravao svoje politicke kapacitete kroz nevazece listice.Ovaj podatak da skoro 5% ima nevazecih listica je ocigledan pokusaj da se proveri nesto jer ko je jos toliko nenormalan da ode na izbore uveca izlaznost za određeni procenat a ne glasa nikoga vec listic napravi nevazecim.Stavite prst na celo.

  3. Kaze Radoje,Vidoje,Viki i ekipa razocarana u SNS..Ajde jos malo kmecite,pa i.proale izbore je ovako bilo pa ste prihvatili sve..PRODANE DUSE

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here