Ilić: Crkva i Vučić ne misle isto o Kosovu, SNS pravi stranačku miliciju

6
487

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da predsednik Srbije i Srpska pravoslavna crkva nemaju isti stav o Kosovu i Metohiji i da SPC nikako ne podržava razgraničenje o čemu se izjasnio i Sveti Sinod SPC.

Crkva je jasno rekla svoj stav da je za očuvanje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji i da ne prihvata nikakva razgraničenja i nikakvu razmenu teritorije. Crkva je rekla da Kosovo treba proglasiti okupiranom teritorijom i vratiti pregovore u SB UN – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je delegacija Angele Merkel kod Vučića i da, prema saznanjima koje ima, od predsednika Srbije se traži da prihvati platformu kosovskog parlameta.

Mene zanima u čije ime on pregovara i šta pregovara. Nikada nije bilo da se tako važne odluke ne donose u Narodnoj skupštini. On hitno mora da vrati pitanje Kosova u srpski parlament, da se parlament izjasni o tome, a Vučić onda da pregovara na osnovu platforme koju je donela Narodna skupština, a ne kao neko ko sam donosi odluke – istakao je predsdnik Nove Srbije.

Ilić je pozvao gradonačelnika Beograda da podnese ostavku, jer on zapravo ništa i ne radi.

Sve odluke donosi Goran Vesić i on se za sve pita. Evo sada mimo svih zakona hoće da da veća ovlašćenja komunalnoj policiji. Vesić pravi stranačku miliciju, jer stranka na vlasti ne veruje postojećoj policiji, a plaše se nereda po gradovima gde se održavaju protesti. Tako hoće sa dvojom milicijom da se osiguraju – neveo je on.

Ilić se osvrnuo i na to što je Infostan, kako je rekao po naredbi vesića, poslao stotinama hiljada Beograđana , opomenu za jedan neplaćen račun i što im zbog toga prete izvršiteljima.

Oni danas se ne pitaju da li taj narod koji živi na ivici egzistencije može to da plati, da li je neko zakasnio zato što je bio bolestan. Odmah šalju izvršitelje, narod ne može da živi od izvršitelja. Ima slučajeva gde su njihove usluge tri puta veće od duga. Ovo je pljačka ionako osiromašenog naroda. Umesto da omoguće da se ti dugovi plate u ratama, oni odmah šalju izvršitelje. Izvršitelji se ponašaju kao zelenaši. Država je preko izvršitelja postala zelenaš i i samo nameće nove dažbine ovom narodu koji ne može da sastavi kraj s krajem – istakao je Ilić.

On je dodo da srpsko selo izumire potpuno, jer su akcize na gorivo nepodnošljive.

Cela Srbija zaparložena, nikada se manje nije oralo ni sejalo, nego ove godine. A za subvencije da bi ih dobio mora da se da deo u kešu. To nikada nije bilo – zaključio je Ilić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU sredu Borčev “Dan D“, Malina poziva navijače u halu
Sledeći članakŠkola u Gornjoj Gorevnici proslavila vek postojanja

6 KOMENTARA

 1. Nije da se Veljo nije potrudio ili se ne trudi da izmislja da pljuje po ovdasnjoj vlasti ali dzaba.Nece ga niko u bilo kakav ortakluk tako da posle sledecih izbora nece ni novinari imati volju da ga vise slusaju i pisu tekstove o coveku koji niji u mogucnosti da funcionise kao opozicija.

 2. TAKO JE VELJO PRAVI SVOJU PRICU I PRAVI SVOJE MITINGE I OKUPLJANJA KAO BOGA TE MOLIMO NEMOJ SETATI SA OBRADOVICEM VIDECES DA CES VISE SKUPITI LJUDI OD NJIH OVO STO UCESTUJES U SETNJAMA GRESIS ! I VRATI ODBORNIKE U SKUPSTINU NEKA SE BORE ZA INTERESE GRADANA ! NOVA SRBIJA SAMA MORA DA SE IZBORI JER OBRADOVICU I DILASU NEVERUJE NAROD!

 3. Komentar:VELJO SVE JE TO TACNO I ZATO TI POZOVI NAROD NA ULICE U MIRNE SETNJE NEVERUJ DILASU I OBRADOVICU ONI SU DNO DNA A POGOTOVU OBRADOVICU JA ZA NJIM NE MOGU DA SETAM ON JE NAJVECI KRIVAC ZA DOLAZAK SNSa U CACKU TAKO DA VECINA NAS JE PROTIV SNSa ALI NEMOZEMO ZA OVIMA !

 4. Najnovija floskulka Karlobacana Viroviticana i karlovcana je..
  FOLSVAGEN za KOSMET:

  Gde je sad poverenik radikal Parezanovic, Novosrblija Ostojic,spsovci Negovnovic ni Trnavci…. Jell to cena Kosmeta koji vredeid stotine milijardi evra, pa da nijedan srbin ne zivi…

  Patike za Kosmet…
  Sad, Folksvagen za Kosovo…e to je Merkelova i Nemci prijatelji predsednika sve do Sebastijana…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here