Ilić: Evroparlamentarcima sam dostavio dokaze o korupciji u Srbiji

0
226

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je učestvovao u međustranačkim razgovorima sa predstavnicima Evropskog parlamenta u Skupštini Srbije i da im je tom prilikom uručio dokumetaciju o malverzacijama vlasti u Srbiji.

On je evroparlamentarcima rekao je opozicija “po starom običaju“ bila onemogućena da govori.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je dala reč predstavnicima SPS i SNS, govorio je muftija, a kada smo mi kao opozicija došli na red nije bilo vremena. To je već poznat princip po kome vlast funkcioniše i u parlamentu. Rekao sam da je situacija u Srbiji takva da se afere zataškavaju izmišljenim događajima, i “Jovanjica“ i afera “Krušik“, afera oko Zorana Babića – naveo je lider NS.

On je istakao da je sve što vlast radi protivustavno, protivzakonito i kriminalizovano.

Nema ni jednog posla koji se uradi čisto, ovde se rastura država . Odluku o “malom Šengenu“ donosi jedan čovek, mi nemamo ni jednu instituciju koja se time bavi, ni Vladu, ni Narodnu skupštinu. Spuštanje cenzusa nije ustupak opoziciji. To je vlast namerno uradila, jer hoće da rascepka opoziciju u čemu uspeva, jer se sada većina stranaka deli i to samo Vučiću ide u prilog. To je vrlo opasno pitanje – rekao je Ilić.

On je naveo da je “Zorana Mihajlović poslednja osoba koja ima prava da priča o rodnoj ravnopravnosti“, jer je ona, kako je naglasio, “otpuštala trudnice koje su bile zaposlene u ministarstvu koje ona vodi i davala im otkaz pred porođaj“.

Zorana Mihajlović je žena koja sve radi protiv interesa Srbije. Van pameti je da ona i Ana Brnabić mogu da se bave rodnom ravnopravnosti i povećanjem nataliteta. Ona ništa nije učinila za Srbiju, ona je samo radila za sebe – rekao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije pozvao je opoziciju da još jednom razmisli o bojkotu i da preispita tu svoju odluku i naglasio da je bojkot obesmišljen, jer će se na lokalu ići na izbore, po nekim najavama.

Ukoliko se odluče za bojkot to je ozbiljan problem, jer ćemo mešovite sredine, gde nije čist srpski živalj prepustiti potpuno neprirodnim koalicijama – rekao je Ilić.

On je dodao da je rešenje da se nađe zajednički kandidat opozicije i da se postavi jasan cilj, a to je rušenje vlasti Aleksandra Vučića.

Potpredsednik Nove Srbije Zoran Stojković je kazao da je ta stranka jedina ozbiljna opozicija u Srbiji i da je to razlog zašto nema pristup medijima, jer je “jedina sposobna da smeni ovu vlast i dovede stručne ljude da zaštite državne i nacionalne interese“.

Ako na sledećim izborima pobedi antisrpska vlast, nama preti potpuno uništavanje Srbije – rekao je Stojković.

Miroslav Parović, obraćajući se ispred Narodnog bloka, čiji je stožer Nova Srbija, kazao je da ima nezvaničnu informaciju da je Suzana Vasiljević, koja je u Vučićevom kabinetu zadužena za medije, sazvala sve urednike medija koje kontroliše vlast i zabranila im da daju prostor Narodnom bloku.

Parović je kazao da je potrebno da se sva “prava opozicija okupi i napravi dogovor o tehničkoj saradnji“. On je pojasnio da će se tako “odvojiti žito od kukolja i Vučićeva opozicija od stvarne opozicije“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin uhapšen zbog posedovanja 1,7 kilograma marihuane
Sledeći članakBivši košarkaš Zlatibora novo pojačanje Borca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here