Ilić: Ko i zašto krije istinu o udesu u kojem je učestvovao Babić?

3
637

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upitao je danas ko i zašto krije istinu o udesu u kome je učetvovao bivši direktor Koridora Srbije Zoran Babić,a u kome je Stanika Gligorjević poginula.

Priča se da je Babić vozio ta kola. Zašto su zabranjeni snimci sa naplatne rampe i kome je u interesu za skriva istinu od naroda i zašto? Svaki dan znamo šta se u svetu dešavalo, neke saobraćajne nesreće se u detalje opisuju, samo se ćuti o ovom incidentu. Građani Srbije i porodica tragično nastradale žene imaju pravo da znaju istinu i da na odgovornost pozovu onoga ko je kriv za izazivanje nesreće – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je nadležna ministarka Zorana Mihajlović i sama direktno odgovorna što pravih informacija o nesreći nema.

Zašto se krije istina i ko krije Babića? Zašto nema podataka ko je zaista vozio kola, čija su kola bila, koje su bile registarske oznake. I Zoranu i Babića štiti Vučić. Zorana je kao prokleta Jerina – što sagradi to se samo poruši. Optužuje druge za svoju nesposbnost, a od kada je na čelu ministarstva ni jedan pružni prelaz nije uradila, niti obezbedila. Za sve ove godine završila je dve rampe koje su započete u vreme mog mandata. Železnicu je uništila ona. Šta je sa ruskim kreditom koji je dobila? Gde su uložene te pare – pitao je Ilić.

Govoreći o rešavanju kosovskog pitanja, predsednik Nove Srbije je istakao da “nije normalno da o tako važnom pitanju odlučuje jedan čovek, a ne isntitucije države Srbije“.

Tači je u Minhen došao sa nekim odlukama parlamenta nepostojeće države Kosovo od kojih je prva da se kosovski ustav mora poštovati, tražili su ukidanje Rezolucije 1244. A Vučić je otišao bez bilo kakve odluke naših institucija sa onim što je u njegovoj glavi i što samo on zna. Mi nišat ne znamo kakvi su njegovi planovi za Kosovo. To ne zna ni paralemnt koji o tome treba da odlučuje. On svaki dan krši Ustav i samo kuka kako će to biti pakleno šta god da je to što je on u njegovoj glavi smislio. I nemoj da se čudi što mu je narod na ulici. Mi nemamo isntitucije i jedino mesto gde možemo da se borimo za Srbiju je ulica. Zato narod toliko izlazi. Nas Vučić tera na ulicu, da na ulici rešavamo probeleme, jer nemamo drugi način. I zato što se mene tiče svi treba da izađemo na ulicu i pokažemo nezadovoljstvo da tražimo da napravimo normalnu državu, da na neke naredne izbore koji nisu raspisani po Vučićevim pravilima sutra možemo da izađemo, da narod bez pritiska i svojom voljom može da bira ko će da da ga vodi – rekao je Ilić.

Izvor: Info služba Nove Srbije

Prethodni članakDveri: Odluka opozicije o bojkotu ogolila nezakonite radnje SNS-a
Sledeći članakDirektor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu nezakonito na funkciji

3 KOMENTARA

    • Verovatno ti Mile….

      Nego, sta veli gradski odbor SPS a i SNSa o razgranicenju, posto su godinama branili sveto Kosovo i Metohiju dok nije Soros dao ponudu koja se ne odbija…

  1. Dacic za razgranicenje a Vucic ga podrzava…svi krse Ustav…a zatvaraju decu zbog gluposti…
    Sorosev SPS nagriza Srbiju godinama…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here