Ilić: U bolesti moramo biti solidarni, ona ne bira

0
638
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić oglasio se povodom epidemije koronavirusa u Srbiji.

Njegovo otvoreno pismo javnosti prenosimo u celosti:

Korona je do danas u Srbiji odnela 71 život, među kojima su i prijatelji i rođaci nekih od nas, ljudi koji su bili znameniti i cenjeni u svojim sredinama. Izražavam najdublje saučešće porodicama svih naših građana koji su izgubili borbu sa ovim opakim virusom.

Na žalost svih nas nismo bili u mogućnosti da ih dostojanstveno ispratimo na večni počinak. Zbog toga pozivam građane da kada se sve ovo završi , u svim gradovima, u kojima je Kovid-19 odneo živote, da se okupimo na gradskim trgovima i mirnom šetnjom do groblja odamo pslednju poštu našim sugrađanima.

Svima koji se u bolnicama širom Srbije bore sa ovim opakim virusom želim brzo ozdravljenje i molim se za njih. I sam sam u ovom periodu bio u bolnici i znam kako je to teško, ali vas bodrim da istrajete, da budete hrabri, da se izborite i uz Božju pomoć ubrzo vratite svojim porodicama.

Kao i svima koji su žrtve Kovida-19, tako i Danilu Vučiću želim brzo ozdravljenje. U bolesti moramo biti solidarni, ona ne bira i ne sme da bude stvar politike i političkih obračuna. Sada je najvažnije da iz ovog zla izađemo sa što manje žrtva i što više izlečenih.

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije

Prethodni članakDr Pajović: Spremni smo za nadzor pacijenata koji će biti smešteni u hali u Atenici
Sledeći članakDveri: Ukinuti ili ublažiti policijski čas za vreme Uskrsa, tražimo bogosluženje na otvorenom

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here