Ilić: Učinićemo sve da srušimo Vučića, opozicija mora da se ujedini

4
342

ČAČAK – Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Nove Srbije Velić osvrnuo se na sednicu Glavnog odbora SNS, rekavši da institucije u Srbiji ne postoje, već da je Skupštinu Srbije je zamenio Glavni odbor SNS, a Vladu Srbije Predsedništvo te stranke.

Ilić je to potkrepio činjenicom da se ključne odluke za zemlju donose upravo na sednici Glavnog odbora te stranke.

Tu se odlučuje da li će biti izbora, kada će biti izbori, kako će se izbori sprovoditi. Sam Vučić je potvrdio da ova Vlada ne valja ništa i da je to najnesposobnija vlada ikada, jer je rekao da 60 odsto ministara iz ove vlade više neće biti ministri. Isto je rekao i za republički i za lokalne parlamente. Šta je to nego priznanje da je ovo najgora vlast ikada – upitao je Velimir Ilić.

Veliki deo današnje konferencije za novinare Ilić je posvetio i radu opozicije. On je ponovio apel o udruživanju opozicije i pitao da li je ispravno etiketirati one koji žele da izađu na izbore i ko je taj ko odlučuje ko jeste a ko nije opozicija. Još jednom je ponovio apel da se opozicija ujedinjuje, a ne razjedinjuje.

Svaka čast investicijama, svaka čast za izgradnju autoputeva! Ali koliko vi to plaćate? Koji je kvalitet tih radova? Kako se nešto završi, odmah se kreće u sanaciju! Može li to ipak kvalitetnije i jefitinije? U svim njihovim gradnjama je lopovluk! Veliki lopovluk. To smo dokazali, a prikupljene dokaze smo dali i tužilaštvu na uvid i podneli krivične prijave – naveo je lider Nove Srbije.

Ilić je ponovo skrenuo pažnju na katastrofan položaj seljaka u Srbiji, navodeći sa kojim se sve izazovima i problemima sreće srpski seljak, na koje ga sve načine “vlast pljačka“ i zaključio da srpsko selo nema budućnost sa ovom vladom.

Predsednik Nove Srbije je pažnju posvetio i gradovima, naglasivši da Infostan uništava stanovnike velikih gradova, terajući ih u očaj i otimajući im imovinu a da njihov započeti posao završavaju izvršitelji, kao najzaštićenija grupa pljačkaša u Srbiji.

Ne smemo izostaviti ni postavljanje Metju Palmera na novu poziciju. To je za nas katastrofa. On se hvali da će rešiti pitanje Kosova. Izgleda da se to sastoji u tome da govori da će naterati Kosovo da ukine takse prema proizvodima koji stižu iz Srbije. Te takse su tema koja služi samo da se Srbija zamajava. Izgleda da su za problem Kosova zaduženi oni koji su na Srbiju bacali osiromašeni uranijum, učinili zločin protiv čovečnosti bacanjem kasetnih bombi na nas… A ti isti su sada glavni savetnici predsednika Srbije. Moramo pokrenuti inicijativu da se za te zločine napokon odgovara! – istakao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je na kraju konferencije još jednom pozvao opoziciju na ujedinjenje i rekao da opozicija ne sme dozvoliti Vučiću da napravi dvotrećinsku većinu u parlamentu i radi po svom.

Nova Srbija će se boriti da do toga ne dođe. Mi podržavamo svakoga ko se bori protiv ovog zla i učinićemo sve da srušimo Vučića – time je i zaključena današnja konferencija za novinare.

Izvor: Morava info

Prethodni članakStanisavljević: Borac 1926 u potrazi za napadačem, defanzivcem i veznim igračem
Sledeći članakČačku nisu odobrena sredstva za pošumljavanje iz Zelenog fonda Srbije

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here