Ilić: Vučić je na kolenima, opozicija mora da promeni odluku o bojkotu

8
1312
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Narodni blok pozvao je danas stranke opozicije da promene odluku o bojkotu i da zajedno učestvuju na izborima, jer su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) nikad slabiji, na kolenima.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je, nazivajući vlast Vučićevom interesnom grupom, upozorio na činjenicu da su na političkoj sceni sve sami lokalni liderčići, koji žele da se Vučiću suprotstave parcijalno i to je greška.

Zato što su razuđeni, nekompaktni, kao celina ne mogu da naprave rezultat – konstatovao je Ilić, i poručio da zato opozicija mora da se ujedini i pronađe jednog lidera, jednu ličnost koja bi povela Srbiju ka cilju.

Ali oni to ne žele, jer bi izgubili svoje pozicije – primetio je Ilić, uz poruku da Vučića i ovu vlast, kojima je ušla voda u uši treba rušiti što pre.

Ilić je istakao da koalicija Narodni blok ima ozbiljne ljude koji su se okupili i da iza njih stoje rezultati. On je istakao da Narodni blok nije bio u mogućnosti da prikupi potpise, jer nije mogao da dobije notare i notari nisu izlazili na teren, a onda Srbiju zatekla korona i vanredno stanje.

SNS nas je uvela u epidemiju tek kada su oni skupili 50.000 potpisa i kada je onemogućila sve druge da prikupe potpise. Mi smo u neravopravnim odnosima i mi smo slušali ljude koji se žale kako su morali za razne da daju potpise – rekao je Ilić.

On je dodao da je tehnički nemoguće skupiti više od 300 potpisa dnevno za lokalnu i republičku listu i da je neverovatno daje SNS skupila 50.000 za dva dana.

I sve vreme su vodili kampanju dok je narod umirao u doba korone. Mi kao opozicija moramo da izađemo jedinstveno, potučemo ga do nogu i dokažemo da Ana Brnabić ne može da bude premijer. Srbija mora da ima ozbiljnu vlast – rekao je Ilić.

On je dodao da je „narod pljačkan kaznama koje su mu pisane , a niko nije uzimao u obzir da li su ti ljudi morali da izlaze“.

Ilić je dodao da se pokazalo da na početku nije imalo dovoljno opreme za zdravstvene radnike.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je na konferenciji za novinare da, ako se ne uspe da svi izađu na izbore, onda opozicija barem treba da definiše zajednički cilj, kako bi promenila ovo nakaradno stanje u državi.

Treba da probamo da izdejstvujemo da Vučić ustukne i obezbedi iste izborne uslove za sve. Valjda može Ustavni sud ili neka druga institucija da ukaže Vučiću da ne može da krši zakone i Ustav. Ajde da kroz izborni proces demaskiramo ovu vlast do kraja – istakao je on.

Parović je ukazao da se iz potpune suspenzije političkog života i kršenja mnogih građanskih i ljudskih prava direktno ulazi u izbornu kampanju, što govori jednoj vrsti loše i šizofrene politike koju vlast vodi. Parović je rekao da su sve stranke dovedene u neravnopravni položaj i da je samo jedna stranka sve vreme vanrednog stanja vodila kampanju, a to je SNS.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarko Parezanović uputio otvoreno pismo Draganu Đilasu
Sledeći članakKoronvirus potvrđen kod tri monaha i monahinje iz dva manastira u Ovčarsko-kablarske klisure

8 KOMENTARA

    • Potpuno ste u pravu.! Iić I njegova Filozofija..pa ko može da sluša njegove gluoosti.?! Ja da sam na njegovom mestu se nebih javljao..od sramote..!
      Iza njegovih kampanja I mandata u kojim je debitovao ostavio grad u rasulu..!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here