IN MEMORIAM: Relja Dabić, dugogodišnji sindikalac i direktor “Partizana“

0
1425

ČAČAK – U Čačku je u 82. godini preminuo Relja Dabić, nekadašnji direktor trgovinskog preduzeća “Partizan“ i dugogodišnji sindikalac.

Rođen je 1942. godine, ime je dobio po rano preminulom ujaku Relji Kovačeviću. Detinjstvo je proveo u nemaštini i isčekivanju kada ce mu otac doći sa robije.

Do 1963. godine, uz skolovanje i rad, raznosio je mleko što je bio značajan izvor prihoda za njegovu porodicu i bio je jako ponosan na to. Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku. Vanredno, uz rad u “Slobodi“, završio je Ekonomski fakultet.

Profesionalnu karijeru započeo je u “Slobodi“ kao referent, pa zatim kao sef prodaje, da bi kasnije prešao u “Partizan“, gde 1980. godine postaje direktor maloprodaje. U “Partizanu“ je proveo 18 godina.

Godine 1989. izabran je za predsednika Republickog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo tri mandata, radeći odgovorno punih 12 godina.

Velika ljubav bio mu je fudbal. Počeo je na livadi sa zapuštenom travom u blizini Zapadne Morave. Najpre je igrao u pionirima Borca, а kasnije u podmlatku i seniorima Slobode. Po odlasku u penziju, zajedno sa svojim drugovima iz detinjstva, nastavio je da prati Borac i Slobodu, redovno idući na utakmice.

Iza sebe je ostavio porodicu punu zahvalnosti i poštovanja, ponosnu na njegovu dostojanstvenost i roditeljsku požrtvovanost.

Relha Dabić je otac direktora čačanske Opšte bolnice dr Dejana Dabića.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCena goriva za narednu sedmicu: Dizel dodatno poskupeo
Sledeći članakU subotu i nedelju “Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici, pogledajte program

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here