“Informer“ mora da plati 200.000 dinara za laži o Bošku Obradoviću

8
1229

ČAČAK – Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj su izdavač i odgovorni urednik “Informera“ dužni da isplate naknadu od 200 000 dinara za povredu ugleda i časti predsednika Dveri Boška Obradovića zbog teksta u kome se Obradović optužuje da je “prodao članove Glavnog odbora Dveri Đilasu“ i da je to “deo tajne američke operacije Hologram“.

Kako navode u Dverima, ova presuda je još jedan u nizu dokaza o tome da “Informer“ nije sredstvo informisanja, “već propagandno glasilo režima“.

U obrazloženju presude se navodi da informacije u tekstu “nemaju za cilj informisanje javnosti i omogućavanje kritike rada političara, već imaju za cilj tendenciozno omalovažavanje ličnosti tužioca“, kao i “stvaranje senzacionalizma, što je suprotno interesu javnosti i podobno za povredu časti i ugleda“.

Ističe se da su informacije o tome da je Obradović “prodao“ članove GO Đilasu da bi “prećutno podržao izdaju Kosmeta“ “apsolutna neistina, bez ikakvog osnova u realnosti“ i navodi se da tuženi prilikom postupka nisu imali niti jedan dokaz da su objavljene informacije istinite, niti su informacije pre objavljivanja proverene kod najmanje dva nezavisna izvora, kako nalaže Kodeks novinara. Takođe “sud ukazuje da je novinar postupio protivno Kodeksu novinara Srbije, kojim je propisana dužnost novinara da odbije plasiranje političke propagande u formi novinarskog izražavanja.

Presuda pokazuje do koje mere su oni koji su produžena ruka režima spremni da idu da bi oklevetali ljude koji su istinska opozicija režimu. Iako se ovakvim vestima nanosi nemerljiva šteta imidžu Dveri i predsednika Dveri, koja se teško ispravlja, radi istine ćemo nastaviti da podnosimo tužbe za svaku lažnu vest koju Informer i slična glasila objave o nama – navodi se u saopštenju koje je Srpski pokret Dveri objavio ovim povodom.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolovinom septembra isplata dividendi akcionarima NIS-a
Sledeći članakProfesor čačanske Gimnazije preuzima organizaciju Letnjih duhovnih večeri

8 KOMENTARA

  1. Kako sud moze da utvrdi sta je istina sta nije.Sud uvek presuđuje u korist tuzioca jer zna da tuzeni nema nameru da se zali.Nije ovde poenta Boskova nevinost ,nego nacin na koji bi se utvrdila istina,a Bosko bezi od toga bojkot nije nacin dokazivanja istine.

  2. Sta ima obican gradjaninod njihovog prepucavanja???Sve je to dil Drzave preko medija i politicara.Zar isto nije Vucic uradio sa Miskovucem.Ovom nije dokazano da je proneverio ogroman novac Ovaj drugi trasio nadoknadu izgubljene dobiti a narod placa njihovo zamajavanje kroz poreze.Jadno..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here