Interno odeljenje i rehabilitacija vraćaju se u non-kovid stanje

2
1371

ČAČAK – Epidemija polako ulazi u završnu fazu, a dokaz za to je manji broj pregleda i manji broj pacijenata u Opštoj bolnici, izjavio je danas rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku Mihailo Luković.

Pravilo je da se epidemija proglasi završenom kada prođe dvostruka maksimalna inkubacija. Pošto je orjeknatciono uzeto da je dvostruka maksimalna inkubacija 28 dana, ako toliko dana bude bez ijednog novog pacijenta tada možemo govoriti o kraju epidemije – naglasio je Luković.

On je rekao da se razmatra mogućnost ponovnog osposobljavanja internog odeljenja, koje je trenutno kovid.

Rehabilitaciju zatvaramo, verovatno ćemo u najskorije vreme da osposobimo interno odeljenje, jedan sprat ćemo verovatno osloboditi – rekao je dr Luković, dodajući da je sada najbitnije da medicinsko osoblje ode na odmore, jer su premoreni.

Luković smatra da bi vanredna situacija trebalo da ostane na snazi do polovine septembra.

Da vidimo dok deca krenu u školu šta će se dešavati. Kako sreće da ne bude rođendana i slavlja do decembra, do proleća. Građani su samo za to uskraćeni, ne znam šta su još uskraćeni – rekao je on.

Na konstaticiju novinara da su građani uskraćeni i za bioskop, pozorište.., Luković je odgovario sa izvesnom dozom ironije:

Znam, Čačani su poznati kao ljubitelji pozorišta.

Izvor: MNA

Prethodni članakJergović: Samo što mi suze nisu granule na oči kad sam u Puli video čačanske tablice
Sledeći članakSindikat traži beneficirani staž za zdravstvene radnike u kovid bolnicama

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here