Investicija od 17 miliona evra za izgradnju nove zgrade NTP Čačak, evo kako će izgledati (FOTO)

8
1559

ČAČAK – Grad Čačak je od Vlade Republike Srbije dobio 17 miliona evra za izgradnju i opremanje novog poslovno-tehničkog objekta Naučno-tehnološkog parka.

Nova zgrada prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara, na lokaciji “Cer“, gde NTP ima 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem je smešteno preko 30 firmi.

Novi objekat gradiće se po svim standardima energetske efikasnosti.

Prema planu, nakon potvrđivanja ugovora u Vladi i Skupštini Srbije, biće objavljeni tenderi za izvođenje radova, za koje se očekuje da počnu do kraja ove godine.

Sa izgradnjom “pametne zgrade“ na preko 12.000 kvadratnih i njenim opremanjem, stvaramo još bolje uslove za nove inovacije i dalji naučno-tehnološki razvoj našeg grada – objavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović na svom Fejsbuk profilu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović: Nema prelaznog rešenja, gradićemo novi most
Sledeći članakVeliki deo Čačka u nedelju pet sati bez struje

8 KOMENTARA

 1. ĆUTI BRUKO, ti ili si nepismen ili si glup, a izgleda da je u pitanju i jedno i drugo. Ja ne pišem o firmama nego o zgradi NTP, koju su obećali da izgrade, pa je ostala samo na slici, isto kao što će verovatno ostati i ova. Što se tiče tih „jakih “ firmi, raspitaj se malo ko su i da li su vlasnici tih firmi članovi partije. Recimo vlasnik Plazmatexa, Plazinić. Raspitaj se kako je dobio prostor u NTP, bespovratne kredite i ostalo, da nije slučajno preko stranke, i ti tupav možeš tako da budeš jak privatnik. U jednoj hali ima 30 firmi, odmah ti je jasno koliko su „jake“ te firme. Što se ne zaposliš u neku od tih firmi, možda bi imao jaku platu.

 2. Kako će da izgleda balon sala u Bresničkoj školi koju grade već petu godinu i da vidimo kako će da izgleda most koji je srušen u Mrčajevcima…..

 3. Ovako su bile slike i prošli put za zgradu NTP u Čačku, kao neki svemirski brod, a na kraju nije bilo ništa. Eno ih u hali Cera. Nagledali smo se mi dosta ovakih futurističkih sličica od republičke i gradske vlasti, slike borčeve hale, zatvorenog bazena, novog porodilišta, nove bolnice, borčevog stadiona, nove zgrade fakulteta tehničkih nauka…….Na kraju sve ostane na slikama. Ništa od toga nije napavljeno. Nadam se da će se ovaj narod jednom opametiti i oterati ove lopove i lažove.

  • Ajde ne lupetaj. Idi malo na lokaciju Cer da vidiš kako rade ozbiljne firme koje se bave inovacijama. Kuckaš na tastaturi i misliš da se u sve razumeš a pojma nemaš.

   • Zašto bi išao tamo da gleda te firme? Daj link da vidimo ta čuda. Valjda su toliko savremene da te inovacije imaju na internetu.

    • Nisu to televizije nego firme, pametnjakoviću. Baš će da prave video prezentacije za bezmozgoviće poput tebe. 🙂 Sedi, jedan.

     • Jake firme, nemaju ni svoj sajt i nepoznate su u Čačku. Samo Viktor genije čuo za njih. Bave i inovacijama ali nemaju gde da se vide na internetu samo kad odeš kod njih. Kao na otvaranju kada su donosili eksponate iz Niša, sa fakulteta, iz škola…..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here