Ispomoć iz Beograda: Obezbeđeni kontinuirani pregledi, operacije i dežurstva na ortopediji

3
1606

ČAČAK – Direktor Opšte bolnice Čačak dr Dejan Dabić izjavio je da ta zdravstvena ustanova uspela da obezbedi da tokom nedelje u kontinuitetu, naizmenično, dolaze po dva ortopeda sa Instituta za ortopedske bolesti sa Banjice i sa Klinike za ortopediju Kliničkog centra Srbije.

Na ovaj način privremeno će biti rešen manjak lekara na ovom odeljenju.

Oni su tu tokom nedelje, rade sve poslove koje bi radili na svojim klinikama i koje rade naši ortopedi ovde, od ambulanti, operacija dežurstava, tako da smo uspeli da obezbedimo kontinuitet rada na ortopedskom odeljenju i da imamo ortopede u dežurstvu, kako bismo mogli da pomognemo našim sugrađanima i pacijentima – naveo je dr Dabić.

On je naglasio da ovakva praksa ipak ne može biti dugoročno rešenje.

Ali, dok naši mladi lekari ne završe specijalizacije moramo se dovijati na sve moguće načine da bismo obezbedili kontinuitet funkcionisanja ortopedskog odeljenja.

Dabić je podsetio da je u protekle dve godine u Čačku zaposleno više od 40 mladih lekara, što govori da je, kako ističe, Minstarstvo prepoznalo problem sa kojim se suočavaju zdravstvene ustanove širom Srbije.

Svršeni studenti Medicinskog fakulteta su dobili priliku za posao i vrlo brzo za usavršavanje, odnosno specijalizaciju. Mi smo se trudili da svima kojima smo mogli, shodno normativima bolnice, izađemo u susret kada su birali specijalizacije. Međutim, imaćemo prazan hod dok oni ne budu završili specijalizacije i dok se ne budu vratili u našu bolnicu kao svršeni specijalisti, pa svi moramo da podelimo deo tereta – rekao je čačanski primarijus.

Dr Dabić je naveo da je u akciji Ministarstva zdravlja da najbolji studenti Medicinskog fakulteta odmah dobiju posao, u čačanskoj bolnici zaposleno pet mladih lekara – na anesteziji, psihijatriji, patologiji, u službi urgentne medicine, kao i vaskularne hirurgije.

Mislim da postoji svetla budućnost za našu bolnicu i naše zdravstvo. Samo treba malo strpljenja i razumevanja od strane svih – zaključio je dr Dejan Dabić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMarinković: Praktično smo obezbedili opstanak, ali očekivao sam bolje rezultate
Sledeći članakDevojka skočila s putničkog mosta u Moravu, izvukli je spasioci

3 KOMENTARA

  1. Dobro je da dolaze dr iz Beograda, jer na ortopediji ne znaju ni gips propisno da stave pacijentima, doktori koji rade tano bez ikakvog iskustva, sestre neljubazne, drske i bezobrazne to je realno stanje ko kaže da nije, ne priča istinu!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here