Ispovest Čačanke koja je preživela agoniju zbog nestručnosti lekara: Videla se kost na stopalu, a oni mi dali da mažem kremu

1
1611

ČAČAK – Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na “Beomedikus“ klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

Foto: Printscreen/TV Prva

Podsetimo, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici RS, MUP, DP, PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala su doneli rešenje o zadržavanju dvoje zaposlenih u Specijalističke lekarskoj ordinaciji “Beomedikus Beograd“ i to u odnosu na kozmetičara M.Ž. i lekara opšte prakse D.O.

Njima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi, koje delo je izvršeno u odnosu na pacijenta A. I. prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, pa je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usled kojih je oštećena zadobila teške telesne povrede – deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala oštećene sa transplantacijom kože.

U emisiji TV Prva danas je o celom slučaju pričala devojka Anđela Ikodinović koja je bila njihov pacijent.

  • Zbog dugogodišnjeg treniranja imala sam zadebljanje na stopalima. Imala sam saznanje da se oni bave tim stvarima, pa sam se odlučila za tu kliniku. Ali kasnije je došlo do komplikacija. Rane su jako velike. Na desnoj strani se jasno videla kost. Zakazala sam prvi pregled, gde su mi rekli da nije kost u pitanju, već formiranje mlade kože. I rekli su mi da mažem kremu koju su mi prepisali.. Ali to sve nije urodilo plodom. Odlučila sam da pomoć tražim na ortopediji na Banjici. Na prvom pregledu su mi doktori rekli da će se izvršiti velika operacija, koja se završila transplatacijom kože i mišića – ispričala je Anđela Ikodinović.

Kako kaže, ima lekarske nalaze da je do komplikacije došlo zbog neadekvatnog lečenja.

  • Uz konsultaciju sa advokatom, odlučila sam da podnesem krivičnu prijavu. Oporavak je trebalo da traje jedno šest meseci, a posledice su prisutne i dan danas. Na prvoj operaciji su mi rekli da treba da traje tačno sedam dana. Mnogo sam propustila kroz ceo proces, ali se već vraćam u neku normalu – kaže Anđela za „Prva TV“.

Dr D.O., lekar opšte prakse, i Ž.M., kozmetičar, zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji “Beomedikus Beograd“ saslušani su juče u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pod sumnjom da su kao kozmetičar i doktor, ženi koja je imala zadebljanje na stopalu, naneli teške telesne povrede.

Izvor: Blic, TV Prva

Prethodni članakPetar Radović najkorisniji igrač Triglav kadetske lige Srbije
Sledeći članakLotusovi pioniri na finalnom Top 8 turniru Prvenstva Srbije

1 KOMENTAR

  1. Tako je to kad se vise veruje lekaru koji radi privatno, nego lekaru u nekoj drzavnoj bolnici. Ja licno nikad nisam bio niti cu kod privatnika. Kazu brze se dolazi do doktora. Ko zuri neka ide kod njih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here