Ispred Doma kulture postavljen štand za pomoć Luki Rakonjcu

1
844

ČAČAK – Na platou ispred Doma kulture u Čačku danas je postavljen štand sa raznim predmetima, čestitkama i pecivima iz đačke kuhinje, a prikupljeni novac namenjen je za lečenje srednjoškolca Luke Rakonjca.

Akciju koja će trajati do petka organizuju učenici i nastavnici Osnovne škole “Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole, a podržali su je i članovi Sindikata obrazovanja Čačak.

Rakonjac, nekadašnji učenik škole iz Zablaća, a sada Tehničke škole, ponovo bije bitku sa opakom bolešću.

Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostifikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio.

U decembru 2018. Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja.

Ponovo su otkrivene metastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11. i 22. novembra 2019. godine na kostima glave i oka.

Širenje sarkoma nije zaustavljeno, širi se na kosti. Luka je trenutno na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

Nakon svih nabrojanih intervencija i jake terapije koju prima, Luka je veoma iscrpljen i njegovo opšte zdravstveno stanje je veoma ozbiljno.

Pošto terapija koju je dosada primao nije dala željeni efekat, a Lukino stanje je sve teže, doktori predlažu da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu.

Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova.

Najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi košta oko 5.000 evra, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku, jer je situacija veoma hitna.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

Izvor MNA

Prethodni članakRaspisan tender za rekonstrukciju vrtića “Kolibri“ u Atenici
Sledeći članakVladika Justin služio liturgiju u crkvi na Ljubiću

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here