Ivanjička “Nušićijada“ od 25. do 28. avgusta: Koncerti, predstave, utakmice, jubileji…

0
764

IVANJICA – Festival humora, kulture i zabave, ivanjička “Nušićijada“, ove godine biće održana od 25. do 28. avgusta pod sloganom ’’Više od festivala’’. Brojnim izložbama, tribinama, književnim večerima, performansima ali i čuvenom šaljivom utakmicom biće obeleženo 45 godina od snimanja serije ’’Više od igre’’ u Ivanjici. Ovom srpskom varošicom ponovo će defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20.veka u čast našeg poznatog pisca i komediografa Branislava Nušića.

 

Uvod u ovogodišnji festival je dan pre zvaničnog otvaranja, 25. avgust, kada će u Domu kulture biti održana Svečana akademija, dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama i ujedno obeležen jubilej FK Javor, 110 godina postojanja. Publici će se pokloniti glumci pozorišta Slavija u predstavi ’’Komedija zabune’’, Narodnog požorišta iz Beograda, koje će po delu Branislava Nušića odigrati predstavu ’’Vlast’’, amaterskih pozorišta iz Užica i Ivanjice gde će posetioci moći da pogledaju komade ’’Gospođa ministarka’’ i ’’Svinja’’.

Dobrodošlicu Nušićevcima u posebnom, autentičnom ambijentu bine „Okruglo pa na ćoše’“ poželeće humorista Neša Bridžis, dok će im večernje časove ulepšati poznati glumac Nebojša Milovanović.

U muzičkom delu programa nastupaće grupa „Kerber“, ljubitelji muzike osamdesetih godina uživaće u spektakularnom nastupu ’’ABBA real tribute band-a’’ dok će ’’Acapella grupa FAMOS’’ doneti inovativni zvuk prepoznatljivih domaćih i stranih hitova. Veselo, u duhu čaršije, goste će zabaviti Dejan Petrović i Big Bend a posebnu vrstu džeza u grad Nušićijade doneće ’’Belegrade dixieland orchestra’’. Velika koncertna scena rezervisana je za „Nebo iznad nas“ i Tonija Cetinskog, kao i nezaboravne hitove Harisa Džinovića.

Posebna i veoma značajna celina festivala je Dečija scena koja će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore, a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja.

Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića, glumac Milan Milosavljević na svečanom otvaranju Nušićijade preuzeće ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši.

PROMO

Prethodni članakZaustavljeno curenje gasa iz auto-cisterne na pumpi u Trbušanima, građani bili u strahu od eksplozije
Sledeći članakPacijent iz Čačka prebačen u kovid bolnicu u Kruševcu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here