Iz “Slobode“ poslali dopis gradonačelniku: Nikada nismo ispuštali štetne materije u reke

13
689

ČAČAK – U Gradsku upravu danas je stigao odgovor iz Kompanije “Sloboda“, povodom zahteva koji je u sredu menadžmentu ove fabrike uputio gradonačelnik Milun Todorović, a u vezi sa kontinuiranim priijavljivanje pojave masnih mrlja u Lupnjači i Moravi.

U ovoj kompaiji navode da “Sloboda“ nije zagađivač i da, “kao društveno odgovorno preduzeće“, posluje u skladu sa “sistemom standarda menadžmenta životnom sredinom, procedurama i uputstvima, poštujući zakonsku regulativu iz oblasti zaštite životne sredine u Republici Srbiji“.

Kompanija “Sloboda“ nikada nije ispuštala štetne materije u reke koje protiču kroz krug Kompanije “Sloboda“ AD, što smo vam dokumentovali izveštajima o ispitivanju površinskih vooda rekaJezdinske, Pridvoričke i Lupnjače od strane laboratorija ovlašćenih za ispitivanje kvaliteta površinskih voda – navodi se, pored ostalog u dokumentu koji je objavljen na sajtu grada.

Još se kaže da je “Sloboda“ u prethodnom periodu pustila u rad postojenje za prečišćavanje otpadnih voda, čijim radom je omogućeno da se “čista voda ispušta u gradsku kanalizaciju“.

Takođe, u Kompaniji “Sloboda“ svakodnevno se vrši monitoring rečnih korita po usaglašenom planu monitoringa, kako bi se pravovremeno reagovalo u slučau akcidentnih situacija – zaključuje se u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Zoran Stefanović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvorena “Lidl“ prodavnica u Čačku (FOTO)
Sledeći članakSlika sezone: Igrači Borca slavili nakon pobede nad Sutjeskom, neka se spremi Primorska

13 KOMENTARA

  1. Il Jolovic il Milun laze…Dva naprednjaka…!!! Ko ce u zatvor za trovanje Morave? Papir trpi sve cak i vase lazljive potpise !

    • Sakrićeš se u mišju rupu kad bude objavljeno ko je zagađivač. Ta informacija ti se neće svideti. Samo me interesuje da li ćeš da uputiš izvinjenje svima onima koje su do sada neopravdano blatio. Znam da nećeš jer si kvaran i nemaš savest.

    • Pa to je valjda jasno. Pojedinci koji su prvi graknuli da je Morava zagađena i od toga prave politiku. Ali, polako. Sve će izaći na videlo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here