Iz Zavoda za javno zdravlje odgovorili direktoru SC “Mladost“: Uzorkovanje vode nije imalo smisla, masne mrlje bile vidljive golim okom

1
486

ČAČAK – Zavod za javno zdravlja (ZZJZ) Čačak odgovorio je saopštenjem na navode direktora SC “Mladost“ Miloša Stevanića da je ta ustanova danima izbegavala da izvrši uzorkovanje vode kod gradskog kupališta.

U saopštenju koje je objavljeno na zvanično sajtu ZZJZ navodi se da od 24. juna do 9. jula nisu vršena “redovna sedmična uzorkovanja i laboratorijska ispitivanja površinske vode Lupnjače (na mestima ispod kompanije Sloboda i na ulivu u Zapadnu Moravu) i Zapadne Morave (50 metara ispod uliva Lupnjače i kod SC Mladost) na sadržaj masti i ulja, koja obavlja na zahtev grada Čačka, zbog najavljenog čišćenja reka Lupnjače i Zapadne Morave na mestu uliva reke Lupnjače“.

ZZJZ Čačak je 1. jula, prilikom izlaska na teren radi redovnog sedmičnog uzorkovanja površinske vode reka Lupnjače i Zapadne Morave, u prisustvu šefa Gradskog štaba za vanredne situacije i direktora SC „Mladost“, koji su bili u obilasku reka, konstatovao da su i dalje u toku radovi na čišćenju korita i obala reka, pri čemu su u rukavcima Zapadne Morave na mestu uliva reke Lupnjače, ulja i masti bile prisutne u količini da su formirale vidljivi film na površini vode. U datim okolnostima uzorkovanje nije imalo svrhu – navodi se u saopštenju.

ZZJZ Čačak će, piše u saopštenju, pristupiti uzorkovanju i laboratorijskom ispitivanju uzoraka površinske vode reke Zapadne Morave kod SC “Mladost“, posle dobijanja informacija iz te ustanove da su stvoreni uslovi za početak uzorkovanja, a u cilju određivanja kvaliteta, odnosno ekološkog statusa reke Zapadne Morave i davanja stručnog mišljenja o mogućnosti korišćenja iste u rekreativne svrhe.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRaspisan konkurs za prijem 205 srednjoškolaca u Domu učenika u Čačku
Sledeći članakPonovo udes na kružnom putu, dve osobe povređene u sudaru automobila i autobusa

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here