Izašao novi roman Aleksandra Jugovića “Jeste i biće“

0
455

ČAČAK – U prodaji se pojavio novi roman Čačanina Aleksandra Jugovića “Jeste i biće“. Izdavač je “Vulkan“.

Novi roman: Aleksandar Jugović

„Jeste i biće“ je novi roman Aleksandra Jugovića koji otvara pitanja: da li živimo ili nam se život i svet pričinjavaju, gde se završava stvarnost i pretače se u maštu, kakve su granice kojima su um i ljubav omedjeni, kada čovek prestaje da vlada sobom i kada shvata da je medju ljudima jedino izvesna usamljenost.

Mržnja, bes i strah pokreću čitav jedan svet prikaza, nakaza, lažnih prijatelja, i dinamičnost odluka koje bi trebalo da tvori ljubav (a ona se uvek povlači) čini zaplet još uzbudljivijim, ali i užasnijim po junake koji žele da budu bolji nego što zapravo jesu, jer je to za njih nedostižan poduhvat.

Izmiče im svakim danom i stavlja ih u poziciju posmatrača sopstvene nemoći, oduzima im pravo na donošenje odluka, iracionalnim pritiscima izopštava ih iz sopstvenih života, i naposletku nameće ulogu saučesnika u opadanju sopstvene volje, pretvarajući ih u bića nesposobna da pronadju spokoj, čija se mučna i tegobna borba vodi na marginama velikih ratova.

I zato se pitanje izbora pretvara u triler, čijim se završetkom, koliko god se činio složenim, dolazi do zaključka da ni sada, ni u budućnosti nema drugog izlaza. Da je sudbina na koju utiče i častivo i nečastivo jača od svih mogućnosti. Da se, svejedno, život uliva u ono što on sam hoće da bude.

Aleksandar Jerkov, koji je urednik ovog romana, u svom osvrtu na delo, izmedju ostalog, piše:

Jugović u novom delu ‘Jeste i biće’, sa velikom žestinom, bez oklevanja, spreman da očara i zgrozi, pokazuje naličje ljubavi i ljudskog karaktera.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAkcija dobrovoljnog davanja krvi u ambulanti na Železničkoj stanici
Sledeći članakNastavljeno asfaltiranje seoskih puteva

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here