Izdvojeno 155 miliona za dodatne radove na aerodromu “Morava“

0
264
Foto: MNA

Vlada Srbije donela je rešenje kojim dodeljuje 155 miliona dinara Ministarstvu odbrane za izvođenje „investitorskih radova“ na aerodromu „Morava“ kod Kraljeva.

Pod tim radovima podrazumeva se izrada zaštitnog pojasa tzv.“rese“ kod praga 31 (smer ka Kraljevu), ispitivanje nosivosti svih manevarskih površina oko poletno-sletne staze – rulnica A i J i praga 13, kao i preobeležavanje horizontalne signalizacije“, navodi se u odgovoru Ministarstva RTS-u.

Navedeni radovi sprovode se u cilju obezbeđenja dozvole Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužinu piste od 2.265 metara, letenje u uslovima smanjenja vidljivosti i aktiviranja sistema svetlosnog obeležavanja aerodroma „Morava“.

Radovi koji obuhvataju ispitivanje nosivosti manevarske površine već su obavljeni“.

Zoran Ilić, zamenik resornog ministra, zadužen za avio saobraćaj rekao je da će se za koji dan znati koja će aviokompanija poleteti sa kraljevačkog aerodroma do Beča, prve nedelje u decembru.

Naravno da očekujemo da će se tu javiti Vizer, možda Er Srbija. Odnosno od Er Srbija, verujem, i trebalo bi da bude najzainteresovanija obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda, da im je možda lakše da se ovde baziraju, međutim nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja dobije posao, je da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala niske cene karata. Ne očekujem da će cena na liniji koju smo pomenuli da budu više od deset do dvanaest hiljada dinara, i to povratne – rekao je Zoran Ilić.

Izvor: RTS

Prethodni članakU toku završni radovi na opremanju bioskopa u zgradi “Sutjeske“, zna se i ko je direktor
Sledeći članakJedan Mali doktorat

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here