Između 150 i 200 studenata vraća se na FTN , 1. juna kreću ispiti

0
422

ČAČAK – Fakultet tehničkih nauka u Čačku u ponedeljak će primiti prve studente nakon ukidanja vanrednog stanja kako bi mogli da odrade neophodne vežbe u laboratorijama.

Prodekana za nastavu na FTN dr Milan Plazinić, izjavio je danas da će se naredne sedmice vratiti između 150 i 200 studenata, a raspored je napravljen tako da ih bude što manje u isto vreme.

On je rekao da 1. juna kreću ispiti i to prvo zakasneli aprilski rok koji će trajati tri dana, u tri termina, a da istovremeno kreću i prijava za redovnu junski i naredni julski ispitni rok.

Sve ispitne aktivnosti počinju 1. juna i završavaju se do 20. jula. Morali smo da napravimo razređeni raspored da bi što manje bilo studenata – objasnio je Plazinić.

Kada je reč o upisu novih studenata, Plazinić je rekao da na FTN ima 320 mesta.

U prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija predviđeno je 260 budžetskih i 60 samofinansirajućih studenata.

Na raspolaganju je šest studijskih programa – Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika, Inženjerski menadžment, Informacione tehnologije, Preduzetnički menadžment, kao i Tehnika i informatika – integrisane studije.

Na teret budžeta mogu se upisati po tru studenta sa invaliditetom, romske nacionalnosti ili državljani Srbije koji su u školskoj 2019/2020. godini srednju školu završili u inostranstvu.

U prvu godinu studija mogu se upisati kandidati koji imaju stečeno srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i ostvare odgovarajući broj bodova na prijemnom ispitu.

Prvi konkursni rok traje od 24. juna do 11. jula, a prijavljivanje kandidata je od 24. do 26. juna.

Polaganje prijemnog ispita održaće se 2. jula, dok je objavljivanje preliminarne rang-liste planirano dan kasnije.

Konačna rang-lista biće objavljena 6. jula, a upis primljenih kandidata obaviće se od 8. do 11. jula.

Izvor: MNA

Prethodni članakDanas u bolnici nije bilo prijema pacijenata sa simptomima virusa korona
Sledeći članakDr Luković: Nazire se kraj epidemije u Čačku i Moravičkom okrugu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here