Izvršitelji hteli da zamene bravu na ulazu u pogon, radnici FRA im nisu dozvolili

0
414

ČAČAK – Radnici Fabrike reznog alata (FRA) po 16. put nisu dozvolili sudskim izvršiteljima i policiji da preuzmu pogon za proizvodnju kugličnih vretena.

Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić, izjavio je da su radnici dopustili izvršiteljima i policiji da uđu u pogon fabrike i da sprovedu izvršenje, ali ne i da promene bravu da objektu.

To im nismo dozvolili. Mi ne smemo da prekinemo proizvodnju, jer imamo ugovorne obaveze prema firmama iz grupacije namenske industrije. Moramo trajno da održavamo proivodnju. Mi smo 12. aprila dobili novu dozvolu od Ministarstva odbrane koja važi tri godine. Trenutno se rade poslovi za raketne sisteme “Morava“ – izjavio je Đelić.

On je potvrdio navode koje je portal Morava info objavio u četvrtak da je veće Privrednog suda u Čačku prihvatilo žalbu načelnika PU Čačak Dušana Darijevića na kaznu od 100.000 dinara koja mu je izrečena jer policija nije adekvatno reagovala da omogući sprovođenje izvršenja.

Smatram da je sudi u predmetnom rešenju pravilno postupio uvaživši žalbu načelnika Darijevića, ali to je isto trebalo da uradi i prema radnicima, budući da ne postoji nijedan dokaz da smo ometali sudske izvršitelje. Prigovor radika koji su kažnjeni sa po 10.000 dinara odbačen je uz obrazloženje da su oni ometali izvršenje jer su na ogradu okačili parolu “Stop pravosudnoj mafiji“. Očigledno da su se u Privrednom sudu prepoznali u toj tvrdnji tako da kazne ostaju na snazi – istakao je Đelić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUsporen saobraćaj zbog radova na putevima ka Mrčajevcima i Užicu
Sledeći članakParezanović: Boško Obradović žarko želi da bude uhapšen da bi glumio političku žrtvu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here