Odbornici GG “Jedan tim“ napuštaju Skupštinu u Lučanima

1
273
Foto: RINA/Ivan Nikolić

LUČANI – Grupa građana „Jedan tim“ svoje dalje aktivnosti sprovodiće izvan zvaničnih institucija, zbog čega se odbornici ove političke grupacije neće pojaviti na današnjoj sednici Skupštine opštine Lučani.

Kako je saopšteno iz GG “Jedan tim“, njihovi članovi redovni su učesnici građanskih protesta u mnogim gradovima širom Srbije, a ovim potezom se pridružuju stavovima koji se mogu čuti na protestnim okupljanjima.

Osnovni problem u funkcionisanju aktuelne vlasti je što se iz dana u dan državne institucije uništavaju, pa se danas može postaviti pitanje da li one uopšte postoje. Iza svih odluka stoji jedan čovek, i eventualno nekoliko njegovih slepih poslušnika, pa smo došli u situaciju da se o najvažnijim državnim pitanjima raspravlja kao da se radi o ličnoj imovini jednog pojedinca. Ali, naša organizacija se posvetila lokalnoj politici pa ćemo ovaj naš potez pokušati da obrazložimo i na taj način. Naša opština se još uvek nije oporavila od decembarskih „izbora“. Zahvaljujući ogromnom broju zloupotreba koje su se dogodile u vrlo kratkom periodu, naša opština je i do danas vrlo česta tema brojnih medija koji pokušavaju da istraže sve sporne situacije koje su se dogodile. Posledica tako organizovanih „izbora“ su i njihovi rezultati. Dakle apsolutna nadmoć jedne partije. Ali naravno da se oni ni tu ne zaustavljaju. Uprkos velikoj brojčanoj nadmoći u pogledu broja odbornika i sramnom poslovniku koji predviđa svakom odborniku po 1 (i slovima jedan) minut za diskusiju, ta velika većina nije mogla da istrpi ni taj minut već je na prvoj sednici Skupštine neprekidno prekidala izlaganja naših odbornika i vređala ih na razne načine. To su sve pokazatelji da su svi činioci demokratskih načela odavno pogaženi i da jedino što preostaje je vaninstitucionalna borba, odnosno ulični protesti – navodi se u saopštenju GG “Jedan tim“.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Norveška kuća“ ipak ne ide “na doboš“
Sledeći članakPromocija novog romana “Delirijum“ Miće Milovanovića

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here