Jedanaesti protest u Čačku: Nema tog “Pinka“ koji će ugasiti baklju slobode u našim rukama!

5
1426

ČAČAK – Više stotina Čačana okupilo se jedanaesti put na platou kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću da iskaže protest protiv aktuelne državne i lokalne vlasti.

Okupljenima su se sa govornice obratili borac sa Košara Sloboodan Nenadić, istoričar Dragan Krsmanović, novinar Aleksandar Bećić i član DS i bovši otporaš Srđan Milivojević.

Za razliku od prethodnih deset okupljanja, protestom nije rukovodio student Radiša Ćeriman, već Olga Jakšić, predsednica udruženja makedonske zajednice “Astivo“. Kako je rečeno, Ćeriman nije mogao da dođe u Čačak zbog studentskih obaveza.

Jakšićeva je pozvala zainteresovane sugrađane da se pprijave za oranizovani prevoz na veliki miting protiv režima u Beogradu 13. aprila.

Slobodan Nenadić, borac sa Košara i bivši odbornik Dveri poručio je da on i njegovi saborci nisu ratovali da bi nam “NATO sektaši bili savetnici i prijatelji, niti da jedina budućnost države bude “propala i trula birokratija EU“.

Nismo ratovali da bi nam kupljene diplome i rijaliti programi bili vrhunac obrazovanja i kulture, nismo ratovali da nam deca beže iz zemlje glavom bez obzira. Zato je vreme da ova vlast ode, da spašavamo što se spasti da – rekao je Nenadić.

Istoričar i pukovnik u penziji Dragan Krsmanović naglasio je da svaka generacija u Srbiji mora da osvaja slobodu, jer ona, kako je istakao, nije osvojena jednom za svagda.

Ova vlast u Srbiji nije uspela da obezbedi parlamentarnu demokratiju, ni slobodu, ni medijsku ravnopravnost, niti je preduzela mere kojima bi sprečila mlade ljude da masovno beže iz ove zemlje. Mi om moramo poručiti da je došlo vreme da odu. Nadam se samo da ta promena neće doći revolucijom – upozorio je Krsmanović.

Potom je na govornicu izašao Čačanin Aleksandar Bećić, novinar i pisac. izrazio je očekivanje da će svi večeras okupljeni 13. aprla biti u Beogradu. On se u svom govoru osvrnuo na izjavu premijerke Ane Brnabić da neće podneti ostavku jer su je velikom većinom izabrali građani.

Ne možeš ti da tvrdiš kako si izabrana velikom većinom građana, jer niko, ali niko, nije glasao. Je l’ tako Čačani? Gospođo Brnabić, ovo je lična karta Republike Srbije koja glasi na moje ime. Ovaj građanin traži vašu ostavku. I ne samo vašu, nego i Vučićevu i svih vas koji ste u Nemanjinoj i na Andrićevom vencu – rekao je Bećić.

U jednom trenutku njegov govor prekinuča je žena koja je došla do mikrofona i predstavila se kao Marina Davidović, bolesna, razvedena majka troje dece koja, kako je rekla, nema pravo na socijalnu pomoć.

Nijedna stranka, bilo koja, me ne zanima. Ja volim narod, volim deci i za to ću da dam sve. Volim sav narod. Mir u Srbiji u društvu, to je najbitnije – rekla je ona.

Bivši otporaš, a danas član Demokratske stranke i, kako kaže, borac za slobodu Srđan Milivojević sa improvizovane govornice obbratio se vlasniku Televizije “Pink“ Željku Mitoviću, poručivši da Čačani koje je izvređao na društvenim mrežama stižu u Beograd 13. aprila.

Dolazimo u Beograd da kažemo i tvom gazdi i tebi da Srbijom neće vladati onaj ko ima veći džip, onaj ko ima dužu štanglu, bolji snajper, jaču “dugu devetku“ sa prigušivačem, nego onaj ko sme da izađe “na crtu“ i da se suprotstavi tom zlu, a to su pre svega Čačani – rekao je Milivojević.

On je na kraju svog govora upalio baklju na oduševljenje okupljenih građana.

Gotov si, diktatore! Gotov si, Vučiću! U našim će rukama biti zastave pobede, upaljena je baklja slobode. Nema tog “Pinka“ koji će ugasiti baklju slobode u našim rukama. Za Beograd! Do pobede na čačanski način – poručio je bivši otporaš.

Potom je usledila protestna šetnja centralnim gradskim ulicama. Naredni protest zakazan je za 5. april.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPomor pčela u Miokovcima, krivi nesavesni voćari
Sledeći članakSve za pčelare i ljubitelje pčelinjih proizvoda u prodavnici “Melita“

5 KOMENTARA

  1. Fotografije sve govore,treba ih samo pogledati dobro.Ovo je buducnost Srbije.Petkovic i one dve divne gospodjice sto nose transparent.Srbijo MAJKO sta si dozivela.

  2. Hocu jace da bude sledeci petak.Hocu da nas bude vise od 200.Promenicemo taktiku iz korena sto vise da se rasirimo po trgu da bi delovalo da nas ima vise.A kada krenemo za Beograd sendvica nece biti,jer mi nismo sendvicari mi smo ljoticevci mi znamo cilj.

  3. Bivši konobar u „Dramskom“ sada novinar, bivši otporaš a ni sad nije bolji, bivši radnik Videograf-a S. V. protestovao onda protiv Slobe protestuje i sad (verovatno da se vrati Sloba), studenti koji ne stižu od „obaveza“… Sve u svemu: u poslednjih 30 godina ničega novoga… Tuga i jad…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here