Jeremić: Narodna stranka više nije u koaliciji sa Đilasom zbog njegovog sastanka sa Vučićem

8
305

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da ta stranka više nije u koaliciji sa Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa zbog „zaprepašćujućeg sastanka“ Đilasa i predsednika SNS-a i Srbije Aleksandra Vučića i zbog “nagle promene stava“ SSP-a o sankcijama protiv Rusije.

Ne možete pre nego što su prebrojani glasovi u Beogradu da odete na vanistitucionalan razgovor kod Vučića, a da su svi u koaliciji protiv toga. Pored toga, za razliku od Narodne stranke koja se nije izjašnjavala, SSP je u kampanji nedvosmisleno govorio da je protiv sankcija Rusiji, a onda posle izbora – bam, oni su odjednom za sankcije. Čekajte, polako, koje sankcije, niko nije još ni rekao o kojim je merama reč – rekao je Jeremić televiziji Prva.

Ne može se politika menjati za 180 stepeni od danas do sutra i ne mogu se rušiti institucije. Ako ste trčali izbornu kampanju sa parolom da hoćete da vratite institucionalno odlučivanje, ne možete politi kofu smeća po tome i vaninstitucionalno se dogovarati sa Vučićem pre nego što su glasovi prebrojani – dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će “doći do jasne diferencijacije“ između Narodne stranke i SSP i u Skupštini Srbije.

Mi ćemo se zalagati za naš ekonomski program, po kojem se, na primer, moraju smanjiti akcize za gorivo mnogo više nego što su sada smanjene, kao i ukinuti akcize na struju, koje su vanredna mera iz 2015. godine, i hitno povećati subvencije poljoprivrednicima. Govori se o nestašici hrane, a imamo najmanje subvencije u regionu. Moramo da razmišljamo o strateškim ulaganjima, ali ne u nacionalni stadion ili prenose engleske Premijer lige u fudbalu – rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da bi prilikom odlučivanja o sankcijama protiv Rusije trebalo voditi računa o svom nacionalnom interesu na Kosovu i Metohiji, jer Rusija ima pravo da uloži veto u Savetu bezbednosti na članstvo Prištine u UN, kao i o svojim ekonomskim interesima, jer bi u slučaju uvođenja sankcija cena gasa u Srbiji mogla da bude veća i dva i po puta.

Moramo da pokušamo da izađemo iz te situacije na diplomatski način i da pre bilo kakve odluke o tome raspravljamo u parlamentu, a da se manje oslanjamo na činjenje jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vlast bi u parlamentarnoj raspravi trebalo da predoči sve posledice uvođenja i neuvođenja sankcija Rusiji – rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se Narodna stranka zalaže da Srbija bude uređena kao moderna evropska država.

Evropski put Srbije znači usklađivanje prvenstveno unutrašnjih prilika tako da Srbija funkcioniše kao moderna evropska država i Narodna stranka to podržava. Samo članstvo u EU ovog trenutka nije u realnosti na stolu – zaključio je Jeremić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoziv pekarima da se prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama
Sledeći članakU čačanskoj bolnici nema hospitalizovanih pacijenata obolelih od kovida

8 KOMENTARA

  1. Mileta ja sam poreklom sa sela a seljacina si ti i to preprana…tvoj djiki je ortak tvom vucku koga ti ,,pljujes“ i kada te neko tako glupog i providnog provali odmah vredjas debilano. Pozzz i idi kod tvojih zapadnjaka jer ti vucko rekao da ih volis…

    • Mileta nazivas coveka tvojim imenom -ljiga-. To samo govori o tebi koliko si ljigav i jadan!!! Zorane citas informer mnogo i vec su te ubedili da treba uvesti sankcije i mrzeti Rusiju a ljubiti zadnjicu nato zlikovcima koji su nas unistili uranijumom ali vodja ima savetnike blera i gensera i ti ih volis ali srecom mnogo vise srba ih mrzi…a 99god posto si senilan i zombiran pinkom na vlasti je bio vostani Jelcin koji se nista nije pitao i zna se ko ga je tada doveo na vlast. Da je tada bio Putin na vlasti znas kada bi nas bombardovali NIKAD A MOZDA NI TAD… ali kao botovi morate opravdati sendvice i obevanje za neko radno mesto…

      • Slušaj, seljačino, ja sam pravi opozicionar za razliku od tebe i ovog odvratnog čovečuljka koji je lider strančice kojoj verovatno i sam pripadaš. Je…a te Rusija da te je..la, ništa nam dobrop nikada ta država nije donela. A ova karikatura od Jeremića i Vučić su ista g…a. Ne zna se ko je gori. Podžavam samo one koji su za Srbiju na zapadu. U ovom trenutku to su SSP, DS i Moramo. Narodna je u rangu sa Zavetnicima, Dverima, Obrazom i Levijatanom. Gori su od SNS.

  2. Kad bih bio u prilici pitao bih gospodina Jeremića koliko je siguran da bi Rusi stavili VETO kad bi bilo takve prilike. Ja sam recimo siguran da ne bi. Uostalom, kad su to oni pomogli Srbiji kroz istoriju a da to istovremeno nije bilo njima u korist. Setite se 1999. godine i njihovog ponašanja prema nama i našim problemima koje smo imali. Ne da nisu pomogli nego su posredno i pomagali našim tadašnjim neprijateljima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here