Jeremić u Čačku: Narodna stranka će nastupati samostalno, nema saradnje sa “štrajkbreherima“

11
987

ČAČAK – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta stranka nastupati samostalno, uz koordinaciju sa „saborcima iz bojkota“.

Foto: MNA/Miloš Lukić

One koji su izašli na Vučićeve izbore, ne vidimo kao partnere – kako one koji su prešli izborni cenzus, tako i one koji nisu – rekao je Jeremić na sednici Glavnog odbora Narodne stranke, u Čačku.

Objsnio je da „štrajkbreheri, odnosno oni koji su učestvovali na izborima 21. juna, nisu kredibilan partner u zahtevima za bolje uslove, jer su njima i uslovi 21. juna bili dovoljno dobri, a i ko jednom izda, postoji velika verovatnoća da će to ponovo učiniti“.

Jeremić je kazao da su apsolutni prioriteti Narodne stranke rad na terenu i priprema za eventualne izbore.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Glavni odbor dao je mandat Predsedništvu Narodne stranke da odluči da li će i u kojem formatu učestvovati u eventualnom dijalogu o izbornim uslovima, ako se on bude vodio uz posredovanje Evropske unije.

Jeremić je rekao da su izbori održani u Srbiji 21. juna „poslednji izbori održani na takav način, jer vlast sebi ne može da priušti još jednu rundu izbora iz kojih bi proistekle nelegitimne institucije“.

Izaći ćemo na izbore za koje se budemo izborili da budu minimalno fer i pošteni, a do tada ćemo nastupati samostalno. Kada vreme za to dođe, odlučivaćemo o eventualnim koalicijama – kazao je predsednik Narodne stranke.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Srbija je danas jedina u Evropi, uz Belorusiju, koja ima upitnost legitimiteta izabranih institucija i parlament bez opozicije, a analitičari i profesionalne diplomate Srbiju klasifikuju kao hibridni režim – rekao je Jeremić.

Po njegovim rečima, Srbije je danas „hibrid tiranije, korupcije, nemorala, kriminala i izdaje“.

Srbija je danas dostigla dubinu kojoj niko nije mogao da se nada kada je poslednji put na demokratski način 2012. godine menjana vlast – rekao je Jeremić.

Ukazao je da se „danas borimo protiv kriminalno-državne hidre koja nas je dovela u situaciju da se pitamo da li je moguće demokratskim i mirnim sredstvima promeniti vlast i izboriti priliku za buduće generacije“.

Navodeći da „ni Evropi danas nije svejedno“ kakvo je stanje u Srbiji, Jeremić je kazao da očekuje da će doći do dijaloga vlasti i opozicije i da će EU ponuditi da posreduje.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da bi u tom slučaju trebalo prihvatiti dijalog, a da bi ponude drugih aktera trebalo odbiti, bez obzira da li ih nudi „Soroš ili udruženje ribolovaca iz Rume“.

Naši zahtevi su da vlast poštuje Ustav i zakone, ništa više od toga. Prioritet je sloboda medija, prvenstveno RTS-a kao javnog servisa, i sprečavanje zloupotreba državnih resursa u izbornoj kampanji, kao i da EU nadzire ono što bude dogovoreno u dijalogu – rekao je Jeremić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Naveo je da treba tražiti razdvajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora tako da do kraja 2021. godine budu zajedno parlamentarni i beogradski izbori, kao i drugi lokalni izbori koji dolaze te godine, a da izbori za predsednika Srbije budu održani u roku, odnosno na proleće 2022. godine.

O tome ćemo još razgovarati sa našim saborcima iz kampanje bojkota – dodao je Jeremić.

Ocenio je da bi koordinacija sa partnerima iz opozicije trebalo da bude „bez pompe, kamera, talambasa, velikih izjava i zaklinjanja“, odnosno da to budu „ozbiljni razgovori ozbiljnih ljudi, iza zatvorenih vrata“.

Jeremić je ocenio da je Narodna stranka „najbolje organizovana i najjača stranka opozicije u Srbiji“, i, pošto smatra da promene neće biti sve dok ne bude jasno šta dolazi posle vlasti SNS-a i dok ne bude organizacije koja je u stanju da preuzme odgovornost za vođenje države na svim nivoima, rekao: „Ta organizacija će biti Narodna stranka“.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Dodao je da je u beogradskom odboru Narodne stranke „bilo previranja“, ali je „taj čir na sreću pukao, i da je iscurelo mnogo gnoja“.

Sada je situacija mnogo bolja i buduće aktivnosti beogradskog odbora vodiće sadašnji poverenik Narodne stranke za Beograd, a budući prvi čovek beogradske organizacije – potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš – rekao je Jeremić uz procenu da su u Beogradu najveći izgledi za izbornu pobedu njegove partije.

Izvor: Beta

Prethodni članakPorast broja hospitalizovanih pacijenata u bolnici, duplo više pregleda nego dan ranije
Sledeći članakPostavljena biciklistička signalizacija širom Dragačeva

11 KOMENTARA

    • Pa docicemo kod vas i sto je najgore, mi cemo da Vas vodimo i kadriramo. Druze, kako ne shvatas, jednostavno tako mora biti.
      Ti se cepaj tu i busaj za ideale, a eto mi cemo opet da budemo tu jedni od bitnijih.
      Ti sto vas lazu, nema preletaca itd, pa ko ce da vas glasa? Ko ce da vas vodi? Jasno je sve.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here