JKP “Komunalac“ nabavilo nova vozila

7
703

ČAČAK – JKP “Komunalac“, u saradnji sa osnivačem Gradom Čačkom, nastavilo je sa obnovom voznog parka.

Kako je saopšteno iz ovog javnog preduzeća, kroz postupak javne nabavke nabavljena su dva specijalizovana vozila – autocisterna za pranje ulica i kiper za “grabilicom“, odnosno grajferom, koja su naručena početkom godine, odnosno pre epidemije.

Auto cisterna za pranje i polivanje ulica je savremeno vozilo sa velikim kapacitetom rezervoara za vodu, od 10,5m3, sa mlaznicama velikog pritiska za pranje napred i pozadi, kao i dodatnim mlaznicama za pranje trotoara. Za održavanje grada veličine Čačka potrebna su najmanje četiri autocisterne, pa uskoro očekujemo nabavku još jednog ovakvog vozila, obzirom da su stare cisterne dotrajale – kažu u “Komunalcu“.

Kamion kiper sa pogonom na sva četiri točka i ugrađenom dizalicom sa grabilicom, odnosno grajferom, je savremeno višenamensko komunalno vozilo.

U letnjem periodu će pre svega služiti za uklanjanje divljih deponija, kao i za raščišćavanje gabaritnog, “kabastog“ otpada odnosno neadekvatno odloženog otpada. U zimskom periodu će služiti za rad na čišćenju snega i leda na površinama javne namene. Kao dodatna oprema, sa komandama iz kabine, nabavljeni su snežni plug sa hidrauličnim upravljanjem i zakretanjem levo-desno i podizanjem gore-dole, kao i “nošeni“ posipač putne soli ili rizle kapaciteta 5 m3 – ističu u “Komunalcu.

U ovom preduzeću očekuju da će ove promene značajno uticati na kvalitet naših usluga usluga u narednom periodu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČetiri firme traže 25 radnika za rad u Čačku
Sledeći članakSmanjen broj prijema u bolnicu, osmoro pacijenata na respiratorima

7 KOMENTARA

  1. Dobra vest u moru loših. A zar i na ovako zdravu i pozitivnu vest da se nešto pametno kupilo i moglo obezbediti u ovom našem gradu, postoji neko ko će odmah da mrači i piše negativno?

    • U Komunalcu nema niko da se potpiše i da izjavu nego se kriju iza imena Komunalac. Imaju li oni pr službu, direktora, šefa voznog parka,…?

    • Zeks, nikako da objasnis koliko si platio mrtvacki sanduk i poslao na kucnu adresu zivoj i zdravoj osobi i da pri tom nisi odgovarao.

        • Ja sam upucen i sve znam, ali neka ta zla osoba iz Holandije objasni sta se dogadjalo i kakve je sve traume jedna devojka iz Cacka prezivljavala zbog njegovog ponasanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here