JKP za grejanje “Čačak“ priprema se za novi režim funkcionisanja

4
1027
Sednica gradskog veća: foto: MNA

ČAČAK – Članovi Gradskog veća u Čačku na današnjoj sednici prihvatili su četiri amandmana koji su se odnosili na odluku o proizvodnji, distribuciji i snadbevanju toplotnom energijom.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da su se amandmani ticali poboljšanja uslova, ali i kaznene politike za neizvršenje tih usluga od 1. oktobra 2020. godine, kada će Javno komunalno preduzeće za grejanje “Čačak“ učiniti sve da korisnicima usluga olakša čitanje utrošene toplotne energije. Kazne će se odnositi i na nesavesno izvršenje usluga firmi koje su taj posao radile.

Ovom odlukom stvara se mogućnost da se u narednih godinu i po dana stvore uslovi kako bi se JKP za grejanje “Čačak“ u potpunosti osposobilo da može da čini sve ono što se tiče pravog stanja utroška toplotne energije, da niko ne može da nas uslovljava, odnosno ucenjuje – naglasio je Todroović.

Članovi Veća prihvatili su i predlog odluke o uslovima i načinu realizacije programa Lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu.

Programi se odnose na privlačenje investitora, kao i poboljšanje konkurentnosti.

Na ovaj način stvaramo uslove da raspišemo javne pozive za učešće i na drugoj meri, a to su pojačana konkurentnost i sertifikacija, sve ono što je neophodno za naše domaće privrednike – naveo je Todorović.

Na sednici je su prihvaćeni kolektivni ugovori za Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ i pet ustanova kulture.

Is stalne budžetske rezerve sredstva su opredeljena za čišćenje korita reke Lupnjače, ali i za Zavod za javno zdravlje, koji je vršio merenja prisustva ulja i masti u reci.

Izvor: MNA

Prethodni članakU četvrtak akcija prskanja protiv krpelja
Sledeći članakIzvršitelji nisu opravdali svoje postojanje, treba ih ukinuti

4 KOMENTARA

  1. Ovo sto naplacujete nekakvo citanje instrumenata za poteosnju je cist lopovluk.
    Zamilsi da citanje strujomera naplacuje eps ili vodomera vodovod
    Kako samo grejanje naplacuje a drugi ne

  2. Za sta bre da se osposobi Grejanje?!?!
    Oni su citali sami i obradjivali podatke i slali racune pre cetiri godine. To su dolaskom Calovica poceli da naplacuju sa dve firme iz Beograda izvesni Beohome i Tehem! Malo.im bilo jedna lopingeri jedni bre!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here