Još jedna čačanska škola uvodi celodnevnu nastavu

1
946
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – U tri osnovne škole na području Moravičkog okruga – “Ratko Mitrović“ iz Čačka, “Stepa Stepanović“ iz Gornje Gorevnice i “Momčilo Anastasijević“ iz Gornjeg Milanovca, već nekoliko godina se sprovodi program celodnevne nastave za učenike početnih razreda, a od 1. septembra mogao bi da se primenjuje u još nekim školama.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su deca, učitelji i roditelji zadovoljni.

Radi se o savremenom vidu obrazovanja koji prati moderne tendencije i problematiku današnjeg roditelja, koji zbog sve prisutnijeg nedostatka vremena ne može kvalitetno ispratiti sve školske aktivnosti i obaveze svog deteta.

Deca u školi provode osam sati, gde pored učenja i rešavanja domaćih zadataka, imaju obezbeđene obroke, razne aktivnosti.

Zainteresovane škole imaju mogućnost da do 15. avgusta kod Ministarstva prosvete apliciraju za ovaj program.

Među zainteresovanim je i čačanska Osnovna škola “Dragiša Mišović“ koja namerava da upiše dva odeljenja prvaka u celodnevni boravak.

Direktorka Stana Šipetić, izjavila je Multimedijalnoj novinskoj agenciji da je interesovanje roditelja velika.

Planiramo da upišemo dva odeljenja od po 25 učenika. Čekamo proveru od nadležnih službi, kao i saglasnost resornog ministra – rekla je Šipetić.

Načelnica Školske uprave za Moravički okrug Slađana Parezanović, kaže da škole u kojima prvaci pohađaju celodnevnu nastavu, imaju pravo da ih po istom modelu školuju i u drugom razredu.

Ideja je bila da u Osnovnoj školi “Ratko Mitrović“ jedinica lokale samouprave podrži celodnevnu nastavu i za treći i četvrti razred, ali nije mi poznati dokle se stiglo sa tim i da li će Grad da finansijski podrži – rekla je Parezanović.

Ona podseća da Ministarstvo prosvete celodnevnu nastavu finansira za učesnike prvog i drugog razreda.

Izvor: MNA

Prethodni članakIvana Jorović nakon poraza na Rolan Garosu: Šteta, imala sam dobar žreb
Sledeći članakU Beogradu promocija knjige “Dečaci sa Morave“ o buđenju čačanskog rokenrola

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here