Još nisu stigli rezultati 48 testova, među kojima su i brisevi zaposlenih u zatvoru

0
974
Foto: Gtty Images/Emanuele Gremaski Stringer

ČAČAK – Četrdeset osam testova koji su juče poslati na analizu u referentnu laboratoriju još uvek nisu obrađeni, a očekuje se da stignu tokom dana. Kako Morava info saznaje, među njima su i brisevi zaposlenih u Okružnom zatvoru u Čačku, gde kod jednog radnika ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Na području Gornjeg Milanovca pojačana je aktivnost službe ZZJZ, gde je posle aktivnog istraživanja 81 lice stavljeno u izolaciju, a kompanija Metalac je odlučila da na određeno vreme prekine rad.

Danas će u laboratoriju u Kraljevu biti poslata još 54 testa.

Na infektivnom odeljenju bolnice bila su tri nova prijema, pa su sada u tom medicinskom bloku hospitalizovana 24 pacijenta, od kojih su dva na respiratoru. Jedan bolesnik poslat je u kliniku u Kragujevcu.

U hali u Atenici nalazi se petoro pacijenata, četiri iz Čačka i jedan iz Gornjeg Milanovca. Tokom dana očekuje se da u “plavu halu” stigne još nekoliko pacijenata iz Gornjeg Milanovca koji su pozitivni na korona virus, a imaju blage simptome.

U ambulanti Ljubić obavljena su 24 pregleda, od toga 17 sa povišenom temperaturom, devet je poslato u laboratoriju, a isto toliko na testiranje.

U izolaciji Doma zdravlja bila su tri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je poslat u Opštu bolnicu.

Tokom prethodnog dana u okviru bolnice odrađeno je 35 brzih testova. Tim pacijentima će se naknadno raditi testiranje brisa, a ovi testovi služe kako bi terapija bila započeta odmah.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUSPRS Moravičkog okruga: Mišljenje “struke“ po pitanju otvaranja škola veoma zbunjujuće
Sledeći članakDveri podržale stav Sinoda SPC: Ne prihvatamo da kućni ljubimci imaju veća prava od vernika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here