JP “Gradac“ uvodi novo pravilo: Javna imovina oštećena u saobraćajnoj nezgodi popravlja se o trošku osobe koja ju je izazvala

6
1407

ČAČAK – U Konjevićima je završena popravka ograde na mostu na Živanića putu, koja je nedavno oštećena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na tom punktu.

Kako je saopšteno iz JP “Gradac“, zamenjeno je 14 metara ograde – 11 metara oštećenog dela i još tri metra od stuba do stuba.

  • Radovi su finansirani iz osiguranja lica koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu. To je nova praksa koju smo uspostavili, kako bi sva oštećena javna imovina u saobraćajnim nezgodama bila obnovljena u što kraćem roku i to sredstvima lica koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu ili osiguravajuće kuće istog, a ne sredstvima iz budžeta gradjana Čačka – navode u JP “Gradac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOdržan Sajam zapošljavanja, u Čačku 500 nezaposlenih manje nego prošle godine
Sledeći članakKoncert pijaniste Mateja Jovanovića u Kulturnom centru

6 KOMENTARA

  1. Ne može lokalno komunalno preduzeće da izmišlja pravila, postoje zakoni republike srbije koji regulišu tu oblast – dakle svako odstupanje od zakona je nebitno – samo će se povećati posao advokatima i sudovima, a samim tim cveta korupcija

    • Zemljače, postoji član 212. Krivičnog zakonika kojim je definisano kao krivično delo Uništenje i oštećenje tuđe stvari, kao krivično delo protiv imovine. Ali, tebi je neko objasnio da ako se, recimo, tatin sin iz Ježevice zakuca dostavnim vozilom za sveske i rokovnike u semafor kod Pošte štetu treba da plate poreski obveznici. Bravo. Nego, idući put nemoj slušati priučene kvazi advokate i jedva doučene pravnike, nego pročitaj u Krivičnom zakoniku ili se raspitaj kod ozbiljnih advokata. Sportski pozdrav.

  2. Ko ce na robiju zbog toga sto nije bila vracena zastitna ograda na mosticu u Jancicima, zbog tog javasluka 4 mladih momaka je poginulo? Jel gospodo iz gradske uprave !

  3. Pa de ste do sad bili da na taj nacin naplacujete? Drugo, ovo pravilo se nece primenjivati na one sto ostete javnu imovinu a clanovi su Napredne stranke. To ce vaziti samo za one koji nisu njihovi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here