Jutarnji let za Mesec: Foto eseji Milenka Savovića

0
184

ČAČAK – U petak, 30. juna, u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, sa početkom u 20:30, biće otvorena izložba fotografija “Jutarnji let za Mesec – Foto eseji Milenka Savovića“.

Foto: Daniel Mikić

Čačanska publika i gosti grada imaće priliku da se upoznaju sa izuzetnim fotografskim opusom Milenka Savovića, majstora fotografije Foto saveza Srbije. Tematski i sadržajno – prilagođeno prostoru Galerije, Savović kroz svoje fotografije prikazuje sekvence lišene prizora proste atrakcije i senzacije.

U formi bilborda, fotografije grade jedinstven doživljaj vizuelne interakcije čineći da motivi na velikim formatima kao virtuelne kapije vode ka skupovima fotografija na kojima je obrađena određena celina. Sadržaj svakidašnje poznat, od autora postavljen pred posmatrača iz drugog rakursa, kroz optiku i pogodan filter, kroz video prezentaciju, otkriva fenomenološku stranu prizora slučajnih ili uobičajenih, koji olako prolaze mimo nas a da ih ne registrujemo.

Milenko Savović (Čačak, 1952), majstor je fotografije FSS, član ULUPUDS-a. Umetničkom fotografijom se bavi od kraja sedamdesetih godina. Dobitnik je više nagrada za fotografiju kao i u oblasti grafičkog dizajna čime se profesionalno bavi. Jedan je od osnivača Foto-kino kluba “Čačak“, član Umetničkog saveta Foto saveza Srbije, aktivan u Foto grupi Format.

Izložba se realizuje u okviru programskog segmenta “Na kaldrmi“ projekta “Čačanska rodna“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDimitrijević: Okupimo se na velikom narodnom sabranju na Vidovdan u Beogradu
Sledeći članakI ove godine besplatna članarina u Gradskoj biblioteci za odlične učenike

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here