Kada treba otići kod ginekologa, urologa ili dermatovenerologa

  0
  527

  Ginekolog je lekar specijalista za bolesti reproduktivnih organa žene, trudnoću i porodiljstvo. Urolog je lekar specijalista za bolesti reproduktivnih organa muškaraca. Lekar dermatovenerolog dijagnostikuje i leči kako kožne tako i polno prenosive bolesti i kod žena i muškaraca.

  Kod lekara se obično odlazi kada se javi neki problem. Ipak, ne bi trebalo čekati da do problema dođe, već se redovno javljati na preventivne preglede i to minimum jedanput godišnje. Važno je imati lekara kome možete verovati i kod kojeg ćete ubuduće redovno i rado odlaziti zbog saveta, pregleda ili nečeg drugog.

  Devojčice mlađe od 15 godina za sve probleme vezane za reproduktivne organe obraratiće se svom izabranom školskom lekaru pedijatru koji radi u Domu zdravlja. Ukoliko pedijatar proceni da treba da idete kod ginekologa on će vas uputiti kod njega. Devojke starije od 15 godina direktno se obraćaju ginekologu koji radi u Domu zdravlja ili u privatnoj ginekološkoj ordinaciji.

  Mladići za svoje probleme vezane za reproduktivne organe obratiće se izabranom školskom lekaru pedijatru koji radi u Domu zdravlja. Ukoliko pedijatar proceni da treba da idete kod urologa ili lekara dermatovenerologa, on će vas uputiti kod njega.

  Prvi put u ginekološku ordinaciju treba otići pre prvog seksualnog odnosa, iako mnoge devojke misle da nema potrebe za tim ako nisu seksualno aktivne. Doktor može da vam pomogne da se upoznate sa svojim telom, ali i da vam pruži vredne savete.

  Prethodni članakPobeda Dejana Cogoljevića na ciklo-krosu u Rumi
  Sledeći članakPočinje suđenje za ubistvo Čačanina Miloša Mileusnića

  OSTAVITE ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here